HDP’nin 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri için Gevaş’ta aday gösterdiği Melek Arapoğlu ve Veysi Şeker, ilçede hizmet ve anlayış olarak devrim niteliğinde değişimlerin yaşacağını söyledi. Seçimi kazanacaklarını ifade eden eş başkanlar , yapacakları hizmetlerle ilçeye HDP elinin değeceğini söyledi.

Van'da kavga: 1 ölü , 2 yaralı Van'da kavga: 1 ölü , 2 yaralı

Şimdiye kadar yerel yönetimlerde ilçede iktidar olamayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ‘nin belirlediği eş başkan adayları Melek Arapoğlu ve Veysi Şeker , seçim sonuçlarına dair Gazete Rota'dan Şenol Bali'ye açıklamalarda bulundu. Seçimi kazanacaklarının altını çizen Şeker ve Arapoğlu, HDP anlayışının hem görsel olarak hem de anlayış olarak ilçeye hakim olacağını belirtiyor. Halkta büyük bir heyecanın olduğunu beliten Şeker işe kavramlarla başlayacaklarını aktarıyor.Şeker, ” Yerel yönetimler manasında işe anlayıştan başlayacağız. Toplumun değer yargılarına , bireylerin tercihlerine saygı duyan ,bir feraset geliştirerek halkın tüm katmanları için cinsiyet ve fırsat eşitliği yaratacağız. Yani anlayışımız halkçı ve demokratik olacak, Bu anlamda kavramlarla başlayacağız ,” dedi. Arapoğlu ise ,bunlara ek olarak kadın eksenli bir belediyecilik anlayışı geliştireceklerini dile getirdi. ” Özellikle kadınların da olacağı katılmıcılıgı ön plana çıkaracağız, herkese adil ve eşit hizmet götürüp Şeffaf ve hesap verebilir bir durumda olacağız. Bu konularda zorlanmayacağız çünkü bunlar parti değerlerimiz. Bu değerleri pratik haline getireceğiz” diyen Arapoğlu ,Gevaş’ın kendileriyle daha güzel olacağını ifade etti.

'BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA'

Belediyenin mevcut haline de değinen Şeker, yapılan veya yapılmayanların anlatmaya çok gerek olmadığını , ilçeye gelen birinin kaldırımlardan çöpe nasıl bir ilgisizliğin olduğunu hemen anlayacağını aktardı. Şeker, kendilerinin ise buna karşın kentin en büyük sorunlarından olan çöp sorununu ve diğer ihmal edilmiş fiziksel ihtiyaçları karşılayarak diğer projelerini uygulamaya başlayacaklarını dile getirdi. Belediyenin borç batağında olduğunun altını çizen Arapoğlu ise belediyeyi alır almaz belediyenin ne kadar borcu olduğunu neler yapıldığı gibi konuları kısa zamanda halka açıklayacaklarını söyledi. ” Belediyenin personel maaşlarını bile ödemekte zorlandığını duyuyoruz. Duyduğumuz kadarıyla hizmet araçları da zimmetli durumda ve vergi ve sigorta borçları da yapılandırılmış. ” sözlerini dillendiren Arapoğlu, kendilerinin alternatif arayışlarının olacağını aktardı. Eş başkanlar Şeker ve Arapoğlu; Komün,Kooperatif gibi uygulamalarla ve ulusal ile uluslararası fon ve desteklerden yararlanarak hem projeler geliştireceklerini hem de mevcut mali dezavantajı ortadan kaldıracaklarını söyledi.

'GEVAŞ  KÜLTÜR VE FESTİVAL ŞEHRİ OLACAK'

İlçenin sosyo kültürel ve coğrafik yapısına da dikkat çeken eş başkan adayları Şeker ve Arapoğlu, varolan potansiyeli açığa çıkaracaklarını ifade etti. Eş başkanlar ” Akdamar adasındaki ibadetleri siyasal hesaplardan öte sürekli hale getireceğiz. Bu eksende barınma vs diğer teknik sorunları gidereceğiz. Diğer taraftan ilçemizin yaz ve kış turizmi potansiyeli taşıdığını biliyoruz. Bu zenginlikleri değerlendirdikten sonra Gevaş Kültür ve festival şehri olabilir , sahip olduğu şartlar da buna müsait bizler de yerel yöneticiler olarak bu doğrultuda elimizden geleni yapacağız.” sözlerini kullandı.

'BELEDİYE HALKIN OLACAK'

Eş başkan adayıları yapılacak hizmetlerin yanı sıra belediye işleyişi ve projelerde de halkı tüm süreçlere dahil edeceklerini söyledi. ” Halkın belediyesi olacağız.Karar alma süreçlerinde halkın eğilimi esas alınacak. Projelerimizi halka danışıp fikirlerinin aldıktan sonra detaylandrıcacağız. Hizmet edeceğimiz mahalleye hizmet götürmeden önce kendilerine sorarak onları dahil ederek başlayacağız. Bu bizim temel felsefemiz olacak. Keza ihale alım ve meclis toplantıları gibi durumlarda şeffaf olacağız halkı dahil edeceğiz. ” ifadelerini kullanan eş başkan adayı Şeker, belediyenin halkın belediyesi olacağını söyledi.

'KADIN EKSENLİ BELEDİYECİLİĞİ  GELİŞTİRİLECEĞİZ'

Eş başkanlık sistemine değinen Şeker, Ortak değerler etrafında buluşacaklarını ve bu buluşma ışığında Yardımlaşarak ,eksiklikleri karşılıklı tamamlayarak daha faydalı bir yönetim performansı göstereceklerini aktardı. Aynı zamnada Gevaş belediyesi meclis üyesi de olan Arapoğlu ise Kadını evin içine sıkıştıran ekonomik sosyal dezavantajları asgariye indirmeye çalışacaklarını dile getirdi. Arapoğlu: ” Kadınlar ilçedeki sosyal,ekonomik ve toplumsal sürece dahil olacak. Bunun zeminini oluşturacağız. Kooperatif, komün ve pazarlar aracılığıyla kadının emeğini daha görünür kılacağız. Belediyede durum bu yönde olacak. Şu an belediyede sadece bir kadın personel var. Yüz kişiyi aşkın bir ekipmanda sadece bir kadının olması üzücü. HDP’nin farkı da tam burada zaten ,partimizin siyasetinde ve programında kadına vediği değeri esas alıp bizler de kadınlar için pozitif ayrımcılık uygulayacağız. ” ifadelerini kullanarak kadın eksenli bir yerel yönetim anlayuşı geliştireceklerini ekledi.

'GEVAŞ'TA KAZANAN BİZ OLACAĞIZ'

Ekolojiden emeğe,turizmden kadın eksenli çalışmalara ilçede uygulayacakları projeleri kısa zamanda halka açıklayacaklarını belirten eş başkanlar , Gevaş’ta bir heyecanın olduğunu, halkla beraber gece gündüz çalışarak ilçede kazanacaklarını dile getirdi. ” Halkta bir heyecan var. Partimiz ve bizlere karşı halkta bir sahiplenme var. Bizler de hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başladık . Şunu açıklıkla dile getirelim, Gevaş’ı Alacağız ve sonrasında sürekliliği için elimizden geleni yapacağız. ”