Gevaş Belediyesi Eşbaşkan adayları Melek Arapoğlu, Veysi Şeker ve HDP ilçe Eşbaşkanı Ali Sümer  ilçeye bağlı Geliye Karkar (Daldere ) mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gevaş Eşbaşkan adayları Melek Arapoğlu ve Veysi Şeker seçim çalışmları kapsamında Ulaşım sorunundan dolayı İpekyolu ilçesine bağlı Selimbey Mahallesinde gerçekleşen halk buluşmasında mahalleli tarafından yoğun ilgi ile karşılanırken mahallelilerin sorun ve sıkıntılarını dinleyerek  görüş alışverişinde bulundular.

Burada konuşan Eşbaşkan adayı Veysi Şeker, ilçeyi 17 yıldır yönetenlerin ilçedeki en asgari hizmetleri dahi yapmadıklarını aktardı. '' İlçemiz turzimden tarıma,arıcılıktan Kültürel boyuta kadar birçok yönde marka değeri olabilecek zenginlikte. Ancak bu yönlerin geliştirilmesi bir yana yol su gibi asgari hizmetler dahi yapılmamış. Yapılmayan bu hizmetlere karşılık devasa borçla yüzyüze bırakılmış belediye. İşte HDP belediyeciliği bu anlamda üreten bir politika izleyip üretimi esas alarak ilçenin üzerindeki ölü toprağı ayacağız. '' şeklinde konuşan Şeker, 31 Mart'ta halkın halkçı ve şeffaf anlayışı tercih edeceklerini söyledi.

Daha sonra konuşan Eşbaşkan adayı Melek Arapoğlu ise eş başkanlık sisetmine dikkat çekti. Arapoğlu, '' Gevaş'ı artık bir erkek ve bir kadın yönetecek. Bu hem toplumsal ve kamu alanlarında kadın temsiliyetini sağlamak hem de yönetimde tekçiliğin önüne geçmek için hayati öneme sahip. Bu anlamda kadına dönük hizmet ve çalışmalarımızla ilçeye kadının renginin hakim kılınmasını sağlayacağız. '' dedi. Arapoğlu, kişisel çıkara ve menfaate değil halkın yararına dayalı bir politika izleyeceklerini ve 31 Mart'ta göreve geldikten sonra HDP belediyeciliğinin ilçede kalıcı hale getireceklerinin belirtti.

Van'da Guldexwînler büyülüyor Van'da Guldexwînler büyülüyor