Van'da 12 saat çalışmanın karşılığı 65 TL Van'da 12 saat çalışmanın karşılığı 65 TL

Van'ın Gevaş ilçesi  Abalı Mahallesinde düzenlenen 8 Mart şöleni’ne Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Bedia Özgökçe Ertan ,ilçe belediye Eşbaşkan adayları Veysi Şeker, Melek Arapoğlu, TJA Van bileşenleri ve halk katıldı. Kadınların yöresel giysileriyle katıldığı şölenin ardından HDP'lilerin ziyaret ettiği Gündoğdu mahallesinde ise Taziye evinde yapılmak istenen toplantı güvenlik güçleri tarafından engellenmek istendi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Bedia Özgökçe Ertan ve İlçe Belediye Eşbaşkan Adayları Gevaş’ta ilk olarak Hakanlar Tekstil çalışanlarını etti. Burada emekçilerle sohbet eden ve onların sorunlarını dinleyen Büyükşehir Bedia Özgökçe ve ilçe belediye eş başkanları ardından 8 Mart dünya Emekçi kadınlar günü dolasıyla Abalı (Kêrs) mahallesinde gerçekleştirilen şölene katıldı.

Yoğun katılımın olduğu ve Kadınların yöresel kıyafetleriyle rengarenk görüntüler kattığı şölende müzik eşliğinde halaylar çekildi. Burada konuşan Özgökçe var olma mücadelesi verdiklerini belirterek seçimlerin siyasi bir partiye oy vermenin ötesinde bir anlam taşıdığını söyledi. Özgökçe '' Bir halkı yok sayan anlayışı kabul etmiyoruz. Bu yüzden 31 Mart bunun için bir cevaptır ve güçlü bir cevap vereceğiz.'' 14 Belediyenin 14 ünü de alacaklarını kaydeden Özgökçe , bunu görenlerin bu yüzden her türlü baskıya başvurduğunu dile getirdi. '' 8 Mart haftasına girdiğimiz bu güzel günlerde Kadın mücadelesini halaylarımızla Gevaş'tan yükseltmek istedik. Engellemeye çalışanlar şunu iyi bilsin ki irademiz ayaktadır. yok saymaya kimsenin gücü yetmez, parti milletvekillerimizi ve belediye eş başkanlarımızı Annemizin ak sütü kadar helal oylarımızla seçtik bu yüzden tutuklamalarla ve sindirmelerle meşruluğuna gölge düşüremez kimse '' ifadelerini kullanan Özgökçe güçlü katılımdan dolayı mahalleliye teşekkür etti.

'KADINLARIN DAYANIŞMASIYLA ZAFERE ULAŞACAĞIZ'

Daha sonra söz alan İlçe Belediyesi Eşbaşkan adayı Melek Arapoğlu ise, zor bir süreçten geçtiklerini belirterek kadın mücadelesiyle bunu aşacaklarını söyledi. Arapoğlu, ' 8 Martı karşıladığımız bu günde özelde kadınlar genelde de tüm Türkiye halkları hiç olmadığı kadar zor bir dönemden geçiyoruz. Bizler bu zorlu süreçte kadınlar olarak yaşamın her alanında var olmalıyız. Bir yandan ekonomik kriz bir yandan baskı ve yıldırma politikaları aralıksız sürüyor. Bizler kadılarn olarak siz değerli halkımızın destekleriyle seçimlerden zaferle çıkarak bu süreci atlatacağız'' ifadelerini kullandı. Daha sonra söz alan eş başkan adayı Veysi Şeker ise halkı selamlamasının ardından kadın mücadelesinin destekçisi olacaklarını aktardı.

HDP'Lİ HEYETİN TAZİYE EVİNDEKİ HALK BULUŞMASINDA ENGELLENMEK İSTENDİ

Abalı mahallesindeki şölenden sonra Gündoğdu (êrç) mahallesine geçen HDP'liler mahalle taziye evinde halkla bir araya geldi, ancak söz konusu buluşma güvenlik güçleri tarafından izin alınmadığı gerekçesiyle engellenmek istendi. Duruma tepki gösteren Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Özgökçe, AKP adayının Cami'de propaganda yaptığı biliniyorken bizlerin halkın kendi imkanlarıyla yaptığı taziye evinde bir araya gelmelerinin engellenmesinin adaletsizlik olduğunu vurguladı. Özgökçe '' Bu tarz engellemelerle bizleri halkımzla buluşmamızı kendileriyle bir arada olmamızı engellemeye çalışıyorlar, Ama bunu başaramayacaklar . En az onlar kadar meşru ve gücünü halktan alan bir partinin halktan koparılmak istenmesi kabul edilemez ve etmeyeceğiz de. '' ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Gevaş ilçe belediye Eşbaşkan adayı Veysi Şeker ise, HDP'nin her siyasi parti kadar meşru ve legal olduğunu ve böylesi ötekileştiren yaklaşımların karşılık bulmayacağını belirtti. Yapılan konuşmaların ardından halkın sorun ve sıkıntılarını dinleyen HDP'liler bir sonraki mahalleye geçti.

Son durak olarak Kızıltaş mahallesine geçen HDP'liler buradaki kahvehaneleri ziyaret ederek halkla bir araya geldi. Ziyaret boyunca konvoyu takip eden güvenlik güçleri, HDP'liler ile halkın olduğu Kızıltaş Mahallesindeki kahvehaneye girmek istedi. Güvenlik görevlilerinin Kahvehaneye girmesine tepki gösteren Özgökçe, güvenliğimizin alınması yönünde bir talebimiz olmamasına rağmen böylesi bir yaklaşımın kabul edilemez olduğunu söyledi. Güvenlik görevlilerin salondan çıkmasıyla halkla sohbet etmeye devam Özgökçe halkın sorunlarını dinledikten sonra ilçeden ayrıldı.

,