31 Mart seçimlerine sayılı günler kala Gevaş'ta HDP Eş Başkan adayaları çalışmaları yoğunlaştırdı. Ev ziyaretleri, halk toplantıları ve kadın özgün toplantıları ile çalışmalarını aralıksız sürdüren Eş başkan adayalrına ilçe halkı yoğun ilgi gösteriyor.

İş cinayeti: Bu yıl hayatını kaybeden Vanlı işçi sayısı 40'a ulaştı! İş cinayeti: Bu yıl hayatını kaybeden Vanlı işçi sayısı 40'a ulaştı!

Seçim çalışmaları kapsamında İlçe merkezi ve bağlı mahallelerde ev ziyaretlerinde bulunan Eş Başkan adayı Veysi Şeker , ilçenin mevcut yönetim tarafından yüzyüze bırakıldığı ihmale dikkat çekti. Şeker " İlçemiz cumhuriyet tarihiyle beraber ilçe statüsünde ancak maalesef hala kasaba havasında. En temel hizmetler dahi yapılmamış. Bu hizmetsizlik son 15 yılda artarak devam etmiş. Bizler bunun kadim ilçemiz için kader olmayacağını göstereceğiz. Turizmden tarıma hayvancılıktan diğer hizmetleri ivedi bir şekilde yürütüp ilçemizin sahip olduğu potansiyeli açığa çıkaracağız. Ve halkımızın destek ve katılımıyla ilçemizi tarım ve turizm merkezi haline getireceğiz." şeklinde konuştu.

Ortak çalışmaların yanı sıra farklı mahallelerde kadınlarla bir araya gelen Eş Başkan adayı Melek Arapoğlu ise kadın iradesinin temelini oluşturduğu HDP belediyeciliğinin 31 Mart'tan sonra ilçenin çehresini değiştireceğini söyledi. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği Arapoğlu tüm hizmet ve projelerde kadın temsiliyetini esas alacaklarını belirtti.