Ünseli'de meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı Ünseli'de meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı

   HABER ERCİŞ/ ÖZEL HABER

Haber: İdris YILMAZ -Erhan Akbaş

       www.Haberercis.com



Muradiye Belediyesi, 4 yıl içinde yol ve su başta olmak üzere birçok sorunu çözdü ve ilçe sakinlerinin desteğiyle halk belediyeciliğinin faaliyetlerini gerçekleştirdi. Birçok iş yapmalarına rağmen belediyeyi borçlandırmadıklarını belirten Belediye Başkanı İzzet Çelik, "Biz halk belediyeciliğini uyguluyoruz, rant belediyesi değiliz. Daima halkın yanındayız ve halkın takdirini kazandık" dedi.



Muradiye'de yerel yönetim seçimlerinde belediye başkanlığının el değiştirmesiyle birlikte ilçenin çehresi değişti. Halk belediyeciliğini esas alan BDP'li belediye, yaptığı hizmetlerle yerel yönetimlerin sorumluluğunu halka gösterdi. Belediye Başkanı İzzet Çelik, yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen, çalışmalardan taviz vermeden hizmet sunduklarını belirtti. Çelik, seçim öncesi halka fark gözetmeksizin hizmet sözünü verdiklerini hatırlatarak, "Söz namustur, verdiğimiz sözü yerine getirmek zorundayız" dedi. İlçenin en büyük sorunlarından birinin çamur olduğunu hatırlatan Çelik, "Halka, sizi bu çamur deryasından kurtarmasam, beni bu çamura gömün demiştim. Bu verdiğimiz sözü parti olarak yerine getirme gururunu yaşıyoruz" dedi. İlçenin yol ve içme suyu sorunlarını çözdüklerini ifade eden Çelik, "1986 yılında döşenen kanalizasyon hattı gelinen aşama itibariyle ihtiyaçlara cevap olamayacak nitelikteydi. Bundan dolayı da ilçenin önemli bir bölümü kanalizasyon hizmetinden yararlanamamakta, bu da sıkıntılara vesile olabilmekteydi. Bu kapsamda neler yapabileceğimizi masaya yatırırken, 'Van Gölü Havzası Acil Eylem Planı' dâhilinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bir girişiminin söz konusu olduğunu öğrendik ve bu kapsamda hareket ettik ve biz buraya müracaatta bulunduk. Yaptığımız müracaat sonucunda ilçeye gelinerek tespitte bulunuldu. Yapılan tespit sonucunda 40 kilometrelik bir kanalizasyon şebekesine ihtiyaç olduğu sonucuna varıldı."



'Halk kendi sorunlarını çözmede belediyesine güç destek sunuyor'



İlçenin kanalizasyon sorununun kesin çözümünün bir süreç olduğunu ve bu sürecin halen de devam ettiğini ifade eden Çelik, "Kendi imkânlarımız ile neler yapabileceğimizi tartışmaya başladık. Nitekim halkın acil ihtiyaçları vardı ve bizim bu acil ihtiyaçlara çözüm üretmemiz gerekiyordu. Bunun sonucunda belediyenin kendi imkânlarıyla yapabileceği çalışmaları tespit ederek bunu yapma kararlılığını gösterdik" dedi. Çelik, bu kapsamda halka gittiklerini, bunun da halkta önemli derecede olumlu bir tepki yarattığını söyledi.



'Bizi engellemeye çalıştılar'



Halkın temel sorunlarının çözümü, Muradiye'nin hak ettiği yere gelebilmesi için gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını kaydeden Çelik, kimi çevrelerin bu çalışmalarından rahatsız olduğunu ve engellemeye çalıştığının altını çizdi. Çelik, "Dağdan getirdiğimiz su şebekesi birilerin tarafından sabote edildi. İsale hattını kırdılar bununla da yetinmediler, boruların içine koca koca taşlar koyarak ilçeyi günlerce susuz bıraktılar. Bazı yerlerde de borularımızı tümden çalıp götürdüler. Sondajlara takılan pompaları alıp götürdüler. Yükselticilerimizi çalıp götürdüler. Bunun gibi birçok sabotaj söz konusudur. Olup biten her şeye tüm Muradiye şahittir" diye konuştu.



Konutlar yenilendi



İlçe merkezinde bulunan ve memur evleri olarak tabir edilen lojmanların artık kullanılamayacak durumda olduğunu ifade eden Çelik, "1976 yılında yapılan memur evleri vardı. Bunlar İl Özel İdaresi'ne aitti. Bunları alabilmek ve yerlerine daha çağdaş, daha kullanışlı yapılar inşa edebilmek için girişimlerde bulunduk. Yaptığımız girişimler neticesinde, Özel İdareye ait olan 9 blok 36 daireyi İl Genel Meclisi aracılığı ile İl Özel İdaresi'nden aldık. Aldığımız bu daireler toplamda bize 150 bin liraya mal oldu. Bu çok makul bir fiyattı. Almış olduğumuz bu daireler kullanılamayacak durumdaydı. Görüntü kirliliğine de sebep oluyordu. Bunu satın aldıktan sonra, kentsel dönüşüm kapsamında geliştirdiğimiz projeler ile ihaleye çıkarttık. Yeni yapılarımız bitmek üzeredir. Başlatmış olduğumuz bu çalışma halkın da önemli oranında takdirini alıyor" dedi.



'Kadın, gençlik ve çocuklara yönelik çalışma başlattık'



İlçenin temel sorunlarını çözmenin yanı sıra, kadın, gençlik ve çocuklara yönelik de çalışmalara başladıklarını aktaran Çelik, "Bunun için bir takım projeler geliştirme gayretine girdik. Bu üç gruba yönelik çalışmalara hız verilmesi kararlılığına giriştik. Kadınlara yönelik, Mavi Kent bünyesinde kurulan kadın kilim atölyesinin bir şubesinin burada açılmasına yönelik bir girişimimiz oldu. Fakat burada bu tür çalışmalarımızı yürütecek kadın arkadaşlarımızın olmaması, bu çalışmamızın sekteye uğramasına neden oldu. Bu tür çalışmamızı yürüten bir tek kadın arkadaşımız vardı, o da tutuklanarak cezaevine konuldu" dedi.

Gençlere yönetil çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Çelik, çocuklar için Muradiye'nin 7 mahallesinde birer park yaptırdıklarını kaydetti.



'Muradiye esnafına tapularını verdik'



İlçede uzun zamandır dükkan tapularının sahiplerine verilmediğini belirten Çelik, "Dükkan tapularının verilmesine yönelik her seçim döneminde söz verilir, ancak seçim sonrası unutulur ve tapular verilmezdi. Biz seçim sürecinde söz vermememize rağmen, göreve geldikten 4 ay sonra esnafımızın önemli bir bölümünün tapusunu verdik. Burada bir kez daha şunu kanıtladık. Biz halk belediyeciliğini uyguluyoruz, rant belediyesi değiliz. Daima halkın yanındayız. Birçok iş yapmamıza rağmen, araç parkımızı yenilememize rağmen, eski borçlarımızı ödememize rağmen, yeni gayrimenkuller elde etmemize rağmen belediyeyi borçlandırmadık. Tamamen kendi imkânlarımızla yaptığımız işlerdir bunlar" dedi.