HDP’nin 31 Mart yerel seçimleri öncesi Eşbaşkan adaylarını belirlemesinin ardından sahaya inen HDP Belediye Eşbaşkan adayları halk ve esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Van yolu caddesinde esnaf ve yurttaşlarla bir araya gelen Erciş Belediyesi Eşbaşkan Adayları Yıldız Çetin ve Mahmut Pala esnafları tek tek dolaşarak sorun ve sıkıntılarını dinlediler.

Ziyaret kapsamında kısa bir açıklama yapan Eşbaşkan adayı Mahmut Pala, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Yerel seçimlerinde Erciş halkıyla birlikte Belediyeyi yöneteceklerini ve halkı ötekileştirmeden kucaklayacaklarını söyledi. Pala” Bizim kimliğimiz emek kimliğidir. Bizler ilçede kangren haline gelmiş olan sorunları çözmek için aday olduk. Biz sadece bir kesimin değil, ilçede yaşayan tüm halkların Eşbaşkanları olacağız tüm çalışmalarımızı halkla ortak karar alarak yapacağız “diye konuştu.

Erciş Belediyesi, kilit parke taş ve kaldırım onarım çalışmalarına devam ediyor Erciş Belediyesi, kilit parke taş ve kaldırım onarım çalışmalarına devam ediyor

Diğer Eşbaşkan adayı Yıldız Çetin ise “ Erciş ağır şartlardan geçmiş, doğal afet yaşamış bir ilçe aradan gecen 8 yıla rağmen halen izlerinin durduğunu, sorunların ise çözüme kavuşmadığını görüyoruz, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra halkımızla esnaflarımızla şimdi olduğu gibi seçim sonrası da bir araya gelerek önerilerini aldıktan sonra inşallah en kısa sürede bu sorunların üstesinden gelip daha güzel, daha yaşanabilir bir ilçe haline Erciş’i getireceğiz” dedi.

Cadde esnafın kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı memnun olduklarını kaydeden Çetin ve Pala, " Halkımızla aramızda büyük bir sevgi bağı var. Bu sevgiye layık olmak için gayret göstereceğiz kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz" dedi.