HDP Gevaş Beldiyesi Eşbaşkan adayları Melek Arapoğlu,Veysi Şeker ve HDP Gevaş ilçe örgütü yerel seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını yoğunlaştırdı. Eşbaşkan adaylarının dahil olduğu seçim çalışmaları kapsamında merkez ve uzak mahalleler ziyaret edilirken diğer taraftan çatkapı ev ziyaretleri yapılıyor.

Van'da kavga: 1 ölü , 2 yaralı Van'da kavga: 1 ölü , 2 yaralı

'90 YILDAN SONRA KADIN İRADESİ YÖNETİME DAHİL OLACAK'

Bir çok koldan yapılan çalışmalar kapsamında ilçeye bağlı Heşet ve Bahçelievler mahallelerinde kadınlarla bir araya gelen Eşbaşkan adayı Melek Arapoğlu Gevaş'ta kadın iradesinin döneminin başladığını söyledi. " İlçemiz 90 yıldan sonra ilk defa kadın iradesiyle yönetilecek. Kadının olduğu kadın iradesinin değeceği bir Gevaş'ın mevcut halinden çok çok daha yaşanılır olacağını biliyoruz. " diyen Arapoğlu kadınlar olarak dayanışma içerisinde olduklarını ve söz konusu zor sürecin üstesinden başarıyla çıkacaklarını söyledi.

'İLGİSİZLİK İLÇEMİZİN KADERİ DEĞİL'

Mahalle ziyaretlerini sürdüren Eşbaşkan adayı Veysi Şeker ise gittiği İnköy ve Altınsaç mahallelerinde kapı kapı dolaşarak mahalleli ile sohbet etti. Mahallelerin Doğal güzelliği ile birer cennet olduğunu söyleyen Şeker , mahallelere reva görülen ilgisizliğe tepki gösterdi. '' Her mahallemiz kadar İnköy mahallemiz de birer turizm cenneti ve doğa harikası. Ancak mahalledeki yolların hali ve sahilin sahipsizliği ilçemizin ve bu güzel mahallemizin nasıl bir ilgisizlikle karşı karşıya kaldığını gösteriyor " diyen Şeker, 31 Marttan sonra ilgisizliğin bu ilçe için bir kader olmadığını göstereceklerini dile getirdi.