Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Van'da yüzde 60,04'lük oy oranıyla kazandığı belediyerden olan Saray'da Belediye Eşbaşkanları Caziye Duman ve Şehabettin Bilmez İl Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldı. Saray ilçe merkezinde kalabalık bir kitle ile belediye binasına doğru yürüyen eşbaşkanlar, belediye binası önünde  davul ve zurna ile karşılandı. Belediye binası önünde uzun süre halay çeken halka eşbaşkanlar da eşlik etti. Halayın ardından mazbatalarıyla belediyeye geçen eşbaşkanlar, burada halkın tebriklerini kabul etti. 

Tebriklerin ardından eşbaşkanlar halka birer konuşma yaptı. Eşbaşkanlar, "Verdiğiniz güven oyuyla devralacağımız belediyemizde temel hedefimiz hayatın bir çok alanında geri bırakılmış,  yanlış yönetim anlayışıyla köy modundan kurtarılamamış ilçemizde ilk sözümüz ve yapacağımız ilk iş yurttaşlarımıza eşit hizmet anlayışıdır. İlcemizle ilgili projelerimiz ve ilçemiz sınırlarında  yapılacak tüm hizmetler  halkımızla birlikte kararlaştırılacak ve hayata bir bir geçirilecektir. Yapacağımız tüm çalışmalarımız şeffaf bir biçimde halkımıza sunulacak ve halkımızın belediyeden hesap sorabilir bir zemine kavuşması olanağı sağlacaktır. İlçemizin hakettiği değere kavuşması için azim ve kararlı kadromuzla modern ve öncü bir belediyeyle küçük Sarayı  güzelleştirme kararlılığımız son sürat devam edecektir" dedi. 

Vanlı Kadınlar 9 Mart’ta Özgürlüğü Haykıracak Vanlı Kadınlar 9 Mart’ta Özgürlüğü Haykıracak

Öte yandan HDP Özalp  Belediye Eş Başkanları Yakup Almaç Dilan Örenci ve  Muradiye Belediye Eş Başkanları Yılmaz Şalan ve Leyla Balkan da mazbatalarını alarak görevlerine başladılar. Gelen tebrikleri kabul eden  Eşbaşkanlar Belediyeyi halkla birlikte yöneteceklerinin mesajını verdiler.

Kutlama çekilen halayların ardından sona erdi.