Zilan Katliamı'nın üzerinden 94 yıl geçti Zilan Katliamı'nın üzerinden 94 yıl geçti

HABER MERKEZİ : Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Erciş  İlçe Örgütleri  halk toplantısı sonrası ortak bir basın açıklaması düzenleyerek “21 Mart 2018 tarihinde düzenlenecek olan Newroz Programına” katılım çağrısında bulundular.

HDP ve DBP Erciş ilçe yöneticileri parti binasında halk toplantısı sonrası düzenledikleri basın açıklamasında, 21 Mart Çarşamba günü saat 10:00’da Van Kalesinin yanında bulunan Newroz alanında yapılacak olan Van Newroz’una katılım çağrısında bulundu.

Newroz Tertip Komitesi adına konuşan HDP Erciş ilçe Eş Başkanı Şakir Asıl  “Van’da yapılacak olan 21 Mart Newroz’una HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş,HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve Bölge Milletvekillerinin katılacağını” belirterek  tüm Erciş halkını 2018 Van Newrozuna  davet etti.

21 Mart 2018 Tarihinde yapılacak olan Van Newrozu Van Kalesinin yanında bulunan Newroz Alanında saat 10:00’da başlayacak programda Grup Munzur,  Grup NÇM ve Koma Çiya sahne alacak.