Hilafet isteyen, kadınların giyimini hedef alarak sokaklar kasap dükkânı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor diyen kadın erkek eşitliğine inanmayan ve bu gibi daha birçok skandal açıklamaya imza atan imam Halil Konakcı, Türkiye Gençlik Vakfı'nın düzenlemiş olduğu organizasyon kapsamında Erciş’e geliyor.

TÜGVA Erciş Şubesi organizesinde ‘İslam’da gençlik’ adı altında düzenlenecek olan söyleşiye Hilafet isteyen, kadınların giyimini hedef alan, Ankara Melike Hatun Camii imamı Halil Konakcı, konuşmacı olarak davet edildi. 

Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı

17 Aralık tarihinde düzenlenecek olan söyleşiye imam Konakçı’nın katılacağını AKP Erciş ilçe Başkan Yardımcısı Coşkum Durmaz sosyal medya hesabı üzerinden şu sözlerle duyurdu: “Gençlerimizi Şuurlu ve Aksiyonel İslam Alimleri ile buluşturalım…Halil Konakçı Hoca Cumartesi günü ERCİŞ’te”

KADINLARI HEDEF ALMIŞTI: KASAP DÜKKANI GİBİ

Hemen her konuşmasında şeriat savunuculuğu yapıp kadın erkek eşitliği aleyhinde ifadeler kullanmasıyla bilinen Konakcı, temmuz ayında yaptığı ve sosyal medya paylaşılan sohbetinde de, kadınları iş yaşamında olmaları ve giydiği kıyafetleri üzerinden hedef almıştı. O konuşmasında erkeklere seslenen Konakcı şöyle demişti:

"Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. 100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Neden? Bu kadınların başında yok mu adamları abileri babaları kocaları? Geçtim helali haramı hadi buna inanmıyorsun. Tamam ateistsin, imanın zayıf... Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan? Kızın, karın öyle sokağa çıkarken, video paylaşırken hiç mi vicdanın sızlamıyor? Benim aklım bu işi almıyor. Allah sonumuzu hayretsin."  

SEZEN AKSU'YU HEDEFE KOYUP HİLAFET İSTEMİŞTİ

İmam Halil Konakcı daha önce de Bursa’da Mihraplı Camisi’nde verdiği vaazda Sezen Aksu’yu hedef alıp hilafet çağrısı yapmıştı. Konakcı, “O sahip olsaydı başımızda, o makam hala başımızda olsaydı ne başörtüsüne ne çarşafa ne sarığa ne minareye ne ezana kimse konuşamazdı. Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslâm adına istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadelerin ardından Konakcı hakkında, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana, kanunlara uymamaya teşvik ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarını işlediği gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştu.