Malzemeler:
- - Yağ
- - Buğday
- - ( İsteğe göre bal ve ya gül reçeli)
Mevisiminde alınan buğday kavrulur, el değirmeni yada havanda öğütülerek kavut haline getirirlir. Hafif kızdırılan yağ un halindeki kavut'a yedirilir. Kahvaltıda isteğe göre üzerine bal yada gül reçeli dökülerek yenilir.
Kavut Unu Neden Olur?
- Kavut unu, kavrulmuş buğdayın öğütülmesi ile oluşan undur.
- Evde kavut unu yapmak isteyenler kavrulmuş buğdayı rondodan geçirebilirler.
Kavut Nasıl Bir Tatlı?
- Kavut daha çok Van, Iğdır ve Doğu Karadeniz tarafında yapılan, dövülmüş ve kavrulmuş buğday ununun tereyağında kavrulması ile elde edilen bir tatlıdır.
- Pişen karışıma bal, reçel, pekmez eklenerek tatlandırıldığı gibi pişirme esnasında şeker eklenerek de tatlandırılmaktadır.
Kavut Tarifi İçin Gerekli Araç Gereçler
- Tava
- Kaşık
Kavut Kaç Kalori?
- 100 gram kavut yaklaşık olarak 350-400 kcal değerindedir.
--