Erciş ilçesinde KHK kararlı ile belediye atanan kayyım Mehmet Şirin Yaşar, Erciş’teki kamu alanlarını satılığa çıkardı. Kayyım belediyenin resmi sitesinde Aşağı Işıklı Mahallesi Simeklioğlu Petrolü civarında bulunan ve yaklaşık 11 bin metrekareyi bulan arsaları,aynı zamanda DBP belediye yönetimi döneminde yapılan kasaplar çarşısını ihale usulü ile satılığa çıkardığını duyurdu.

KHK kararı ile DBP yönetimindeki belediyeye görevlendiren Kayyım Mehmet Şirin Yaşar, tartışma yaratacak bir uygulamaya daha imza attı. Belediye görevine gelmesi ile birlikte Kürtçe tabelaları, aynı zamanda çocuk, kadın,kültür,gençlik  ve el sanatları atölyelerinin çalışmalarını durduran kayyım, bu seferde Erciş Belediye’sine ait kamu alanlarını satılığa çıkardı. Aşağı Işıklı Mahallesi’nde bulunan ve sosyal projelerin yapılacağı beklenen belediye arsaları,  belediyenin resmi web sitesinde belirli ücretler karşılığında satılığa çıkaran kayyım, Ercişli bir yurttaşın arsa alanını hibe ettiği ve kayyım atanmadan önce DBP belediye yönetimi tarafından yaptırılan kasaplar çarşısında bulunan dükkânları da satılığa çıkardı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere “Kardeş Belediye” adı altından birçok belediyenin  ve İçişleri Bakanlığı tarafından Erciş’e gönderilen destek ve hizmet ödeneklerine rağmen kayyımın belediye arsalarını satılığa çıkarması ilçede tepkilere yol açıyor. Işıklı mahalle sakinleri, belediyenin satılığa çıkardığı arsaları ile ilgili daha önce DBP belediye yönetimi park ve sosyal alan yapılacağı vaadi aldıklarını ifade ederek, yaşanan durumu kontrolsüz usulsüzlük olarak değerlendirdi.

Aynı zamanda Ercişli bir iş adamının ilçenin gelişmesi ve değer kazanmasına katkı sunmak için belediyeye hibe ettiği 4 dönüm arsaya yapılan Kasaplar Çarşısının satılığa çıkarılması ayrı tepkilerin konusu oldu. Kayyımın atandığı günden bu güne kadar henüz gözle görülür bir hizmetin yapılmadığını ifade eden Ercişli yurttaşlar, yapılan bazı hizmetlerinde çeşitli belediyelerin desteği ile yapıldığını ifade etti. Buna rağmen belediyenin kamu arazilerini satmasına anlam veremediklerini belirten yurttaşlar, belirtilen satış ihalelerin derhal durdurulması talebinde bulunuyor.

Kaynak :Gazeteyasam

Erciş Belediyesi, 13 yıldır ödenmeyen deprem tazminatlarını ödemeye başladı Erciş Belediyesi, 13 yıldır ödenmeyen deprem tazminatlarını ödemeye başladı