Van'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Belediye eşbaşkanları, sivil toplum örgütleri, belediyelerin yeni yönetimlerini ve daire başkanlarını sık sık hedef gösteren Ziya Türk, bu seferde bayrak üzerinden Erciş Belediyesini hedef gösterdi.

31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti'nin Van'ın tüm ilçelerinde elde ettiği başarı sonrası, kurumlardan elde ettiği paranın önü kesilen Ziya Türk isimli şahıs belediyeleri hedef göstermeye devam ediyor.

Zilan Katliamı'nın üzerinden 94 yıl geçti Zilan Katliamı'nın üzerinden 94 yıl geçti

İlçede geçtiğimiz günlerde etkili olan fırtına sonrası bazı binaların çatısı uçmuş, rüzgarın şiddetine dayanamayan Zabıta Müdürlüğü'nün önünde asılı olan Türk Bayrağı ise parçalanarak zarar görmüştü. Belediye ekiplerinin yenisinin sipariş verdiği zaman dilimini fırsat bilen Ziya Türk isimli şahıs "Türk Bayrağın neden çıkardı?" başlığı ile bayrağın kasıtlı olarak indirildiğini iddia ederek Erciş Belediyesi'ni hedef gösterdi.

Tamamen kendi yorumlarına dayalı bir haberi ilçe halkından edinmiş olduğu bir bilgiymiş gibi kurgulayan Ziya Türk'ün servis ettiği habere cevap veren Erciş Belediyesi Eşbaşkanları Güler Temel ve Baran Bilici, "Kurumlarımızı sık sık hedef gösteren bu şahsın kim olduğunu, kayyımlar döneminde akıtılan milyonlarca lira ile nasıl beslendiğini, aç kaldığı için kurumlara saldırdığını hepimiz biliyoruz. Bizim bayrak ile hiç bir problemimiz yok. Geçtiğimiz günlerde ilçede yaşanan fırtınada Zabıta Müdürlüğü binasının önünde asılı olan bayrağın parçanarak kullanılamaz hale geldiğinin bilgisini tutanak altına alarak aktardı ekiplerimiz. Yenisinin siparişini vererek tekrar bulunduğu yere astırdık, bayrak yerinde duruyor dediler.

Eşbaşkanlar, yalan yanlış bilgi ile halkı bayrak üzerinden galeyana getiren Ziya Türk hakkında suç duyurusunda bulunacak.