CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da erken seçim tartışmalarına katıldı. “Partinin başında olsaydı erken seçim çağrısı yapar mıydı?” sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Açıkça ifade edeyim Erdoğan yerel seçimlerde yenilmiştir ve artık toplumsal desteği kaybetmiştir. Demokrasinin gereği olarak kamuoyu önüne çıkıp güven tazelemesi gerekir. Bunun yolu da seçimdir. Seçimden nereye kadar kaçacaksınız?” dedi.

Kılıçdaroğlu, Kısa Dalga’nın sorularını yanıtladı

Eski CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’nin eski lideri Meral Akşener’in Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesini sert şekilde eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Akşener için “Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

AKŞENER’E: İHANETİ GÖREBİLİYORUZ

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Kılıçdaroğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis ve siyasi yasak talep edildi Kılıçdaroğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis ve siyasi yasak talep edildi

“6 lider Türkiye’yi nasıl yöneteceğimiz konusunda bir ortak mutabakat metni üzerinde anlaşmışsak, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişte yapılacak Anayasa değişiklikleri konusunda anlaşmışsak masadan kalkma ve tekrar masaya dönme süreci yaşamamalıydık. Sayın Akşener’i daha sonraki süreçte Saray’da görünce doğrusunu isterseniz şaşırmadım… Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz.”

SEÇİMDEN NEREYE KADAR KAÇACAKSINIZ?

Erdoğan’ın yerel seçimlerde kaybettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Dolayısıyla Erdoğan’ın yapacağı tek şey vardı. Erken seçime gitmek. Bu aynı zamanda demokrasinin de gereğiydi. Ama Erdoğan’da demokrasi kültürünün kırıntısı olmadığı için erken seçimi aklına dahi getirmedi. Bunu biz çok güçlü bir şekilde dillendirmeliydik. Erdoğan’ın elini sıkma konusundaki düşüncemi İzmir’de dillendirdim. Demokrasiyi savunanlar, otoriter bir yapının mimarıyla tokalaşmak değil, demokrasi için mücadele etmek zorundadırlar” ifadelerini kullandı.

“Erken seçim bekliyor musunuz? Erken seçim olursa nasıl sonuçlanacağını düşünüyorsunuz? 31 Mart’ta CHP’nin başında olsaydınız, erken seçim çağrısı yapar mıydınız?” sorusuna da Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

“Açıkça ifade edeyim Erdoğan yerel seçimlerde yenilmiştir ve artık toplumsal desteği kaybetmiştir. Demokrasinin gereği olarak kamuoyu önüne çıkıp güven tazelemesi gerekir. Bunun yolu da seçimdir. Seçimden nereye kadar kaçacaksınız?”

Kılıçdaroğlu, “AK Parti ile MHP koalisyonu çatırdıyor mu?” sorusunu da “Ortada aslında bir koalisyon yok. Devleti ve devletin yarattığı rantı paylaşım kavgası var. Şunu da hepimiz çok iyi bilmeliyiz. Özel çıkara dayalı koalisyonlar kolay kolay çatırdamaz” şeklinde yanıtladı.