Gazeteci İsmail Saymaz, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olması beklenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sonrası öne çıkan dört adaya ilişkin kulis paylaştı. İmamoğlu’nun Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ı desteklediğine dikkat çeken Saymaz, “Ancak Dedetaş’ın CHP tabanında ve delegesinde etkisi ve gücü yok. Dedetaş’ın rakibi Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat” dedi. Saymaz’a göre diğer isimler ise Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan ve Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel.

Saymaz’ın Halk TV’de yer alan yazısı şöyle:

“Gazeteci Oray Eğin’in “Bir buçuk sene sonra İstanbul’u yönetmeye hazır mısınız?” sorusuna “Gayet hazırım” diye karşılık veren Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, bu tartışmaya hiç de hazır olmayan CHP’de silahların çekilmesine yol açtı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Dedetaş’ı Twitter’da kariyerist olmakla suçladı.

CHP'de tüzük değişikliği kabul edildi CHP'de tüzük değişikliği kabul edildi

Dedetaş’ın yanıtı ve Polat’ın tweeti, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olacağı beklenen Ekrem İmamoğlu’ndan sonra İstanbul’u hangi ilçe belediye başkanının yöneteceğine ilişkin gerilimi görünür hale getirdi.

Biliyor, görüyoruz…

Dedetaş’ı İmamoğlu istiyor ve destekliyor.

Ancak Dedetaş’ın CHP tabanında ve delegesinde etkisi ve gücü yok.

İŞTE DEDETAŞ’IN RAKİBİ

Dedetaş’ın rakibi Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat.

İki dönemdir Beşiktaş’ı yöneten Akpolat, İstanbul’un başkanları arasında parti yapısında ve tabanda en güçlü isim.

CHP İl Başkanı Özgür Çelik ile Kartal, Adalar, Beyoğlu ve Avcılar belediye başkanları Akpolat’a yakın.

Dedetaş’ı eleştiren Mahir Polat, Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan ile hareket ediyor. Şahan, 31 Mart’tan önce İBB İstanbul Planlama Ajansı’nın başındaydı. Şahan’ın adı da İmamoğlu sonrası için geçiyor.

Sonuncusu Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel. Kadıköy ve Tuzla belediye başkanlarının Adıgüzel’e yakın oldukları belirtiliyor. Genel başkan yardımcılığı, MYK üyeliği ve milletvekilliği yapan Adıgüzel de tabanda tanınıyor..

CHP’de bu rekabeti doğal ve sağlıklı buluyorum.

Ancak…

Dedetaş’ın üç ay önce seçildiği Üsküdar’a odaklanmak yerine şimdiden İstanbul’a hazırlandığını beyan etmesi siyasi acemiliktir.

Bu dikkat dağınıklığı ve odaklanma problemi Dedetaş’a zarar verir.

Dedetaş’ın İstanbul’a hazır olup olmadığına, Üsküdar’da kendisini ispatladıktan sonra karar vereceğiz.

CHP’yi vaktinden önce cumhurbaşkanlığı tartışmasına çekerek İmamoğlu-Yavaş fay hattını harekete geçirmek neyse, İstanbul’da İmamoğlu sonrası için rekabete girişip kavgaya tutuşmak odur.

CHP’nin İstanbul’daki belediye başkanları, henüz koltuklarını bile ısıtmadan, taş taş üstüne koymadan ve eserlere imza atmadan “İmamoğlu’ndan sonrası” için tartışmaya tutuşurlarsa hem kaybeder hem kaybettirirler.”