31 Mart yerel seçimlerinde birçok şehir ve büyükşehir belediyesini CHP’ye kaptıran ve tarihi boyunca ilk kez ikinci parti konumuna gelen AKP, yeni döneme hızlı başlamayı hedefliyor. En az dört bakanlıkta değişikliğe gidileceği, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da görev almak istediği ve Erdoğan’ın buna uzak olmadığı iddia edildi.

PolitikYol’dan Altan Sancar’ın aktardığı kulis habere göre, takvime yayılarak partinin yönetim kadrosunda değişikliğe gidilmesi planlanıyor. Parti teşkilatları ve belediye başkanlarıyla yapılan toplantılardan elde edilen sonuçlara göre genel başkan yardımcılarında değişiklikler bekleniyor.

Ayrıca bazı genel başkan yardımcılarının görev tanımlarının değiştirileceği belirtiliyor. Teşkilatlar, yerel yönetimler, seçim işleri gibi alanlarda yeni adımlar atılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

soylu

EN AZ DÖRT BAKANLIKTA GÖREV DEĞİŞİMİ

Parti içindeki değişikliklere ek olarak, kabinede de bazı revizyonlar yaşanması gündemde. Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere en az dört bakanlıkta görev değişikliği bekleniyor.

Parti içinde, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da görev almak istediği ve Erdoğan’ın buna uzak olmadığı söyleniyor.

Özgür Özel, ayağını nasıl kırdığını açıkladı Özgür Özel, ayağını nasıl kırdığını açıkladı

AKP içinde CHP’nin ‘yumuşama’ sürecini iyi değerlendirmediği ve AKP’nin birden fazla alternatif planlarını bu nedenle hazırda tuttuğunun altı çiziliyor.