T24 yazarı Tolga Şardan, mafya lideri Kürşat Yılmaz’ın Konya’da çakarlı araç kullandığının gündem olması sonrası aracın kime ait olduğunu yazdı. Şardan’a göre araç, MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal’a ait.

Tolga Şardan, “Yılmaz’a tahsis edilen ve içinde Milletvekili Konal’ın olmadığı görüntülere yansıyan makam aracına, yürürlükteki Koruma Hizmetleri Yönetmeliği hükümlerine göre herhangi bir ceza uygulanması mümkün değil. İçinde hakkında koruma kararı bulunan milletvekili olsun olmasın, araçları da milletvekilinden doğan hakla otomatik şekilde koruma kalkanına sahip. Kolluk görevlilerince; durdurulması, aranması ve ceza uygulanması olanağı yok. Yılmaz, kimsenin kendisine karışmadığı ortamda rahatça dolaşma imkanına sahip” ifadelerini kullandı.

Dem Parti: Narin organize bir şekilde katledildi Dem Parti: Narin organize bir şekilde katledildi

Şardan’ın kaleme aldığı yazısı şöyle:

“Kürşat Yılmaz, daha önce üç Bulgaristan’da yakalanıp Türkiye’ye getirilip yargılanan Yılmaz, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi suçlardan 66 yıl hapis cezası aldı.

Yılmaz, avukatlarının yaptığı yeniden yargılama talebi sonrasında 2021’de cezaevinden tahliye oldu.

Yılmaz, kısa süre önce Konya’daydı.

“Gör Konya’yı, gez dünyayı” misali Konya’ya gelen Yılmaz, şehirde “çakarlı” bir araç kullandı.

Yılmaz’ın Konya ziyareti sırasında “çakarlı makam” aracı kullanması sosyal medyaya düştü ancak pek dikkate alınmadı.

Zira, kendisi gibi organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla yargılanarak hüküm giyen ve 16 yıldır cezaevinde bulunan, 2020’deki yeni infaz düzenlemesi kapsamında tahliye edilen Alaaddin Çakıcı’nın da “çakarlı makam aracı” kullandığı gündeme geldi.

Yılmaz’ı kente getiren aracın MHP milletvekiline ait olduğu ortaya çıktı. Görüntülerde Yılmaz’ın makam koltuğundan indiği 34 XXX 01 (kişisel verilerin korunması amacıyla plakanın harf grubu özellikle belirtilmedi. Y.N.) plakalı aracın, Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal adına ruhsat kaydının bulunduğu anlaşıldı.

Yılmaz’a tahsis edilen ve içinde Milletvekili Konal’ın olmadığı görüntülere yansıyan makam aracına, yürürlükteki Koruma Hizmetleri Yönetmeliği hükümlerine göre herhangi bir ceza uygulanması mümkün değil.

İçinde hakkında koruma kararı bulunan milletvekili olsun olmasın, araçları da milletvekilinden doğan hakla otomatik şekilde koruma kalkanına sahip.

Kolluk görevlilerince; durdurulması, aranması ve ceza uygulanması olanağı yok. Yılmaz, kimsenin kendisine karışmadığı ortamda rahatça dolaşma imkanına sahip.

Tabii, Yılmaz’ın hakkındaki davalardan beraat ettiği göz önüne alındığında sıradan bir yurttaştan farkı olmadığı söylenebilir.

Bildiğim kadarıyla, Yılmaz hakkında koruma kararı yok.

Daha önce, halen yurt dışında firardaki organize suç örgütü hükümlüsü Sedat Peker’e hakkındaki koruma kararı gereğince polis koruma tahsis edilmişti.

Yılmaz’a da koruma hakkı verilebilir elbette!

Burada herhangi bir suç yok elbette.

Fakat, milletvekili olmasından dolayı doğal biçimde resmi koruma kararına sahip bir kişinin, yine aynı kişinin milletvekili olmasından kaynaklanan ve üzerinde koruma kararı bulunan özel aracını, kendisi içinde bulunmadığı halde, suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle yargılanan bir mafya liderine tahsis etmesi ne kadar doğru veya etik, bunun tartışılması gerekir kanımca.”