Plaket Dünyasının Gelişen Yıldızı İstanbul Plaket Plaket Dünyasının Gelişen Yıldızı İstanbul Plaket

Mardin’de, 140 gün boyunca kayıp olan 37 yaşındaki iş insanı İsmail Demir’in cansız bedeni Şırnak’ın İdil ilçesindeki bir su kuyusunda bulundu. Vahşi cinayetin ardından Demir’in arkadaşları Hamdullah Önen ve Ömer Demir tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYIP İHBARI VE ARAMA ÇALIŞMALARI
25 Nisan’da Mardin’in Midyat ilçesinde tekstil işiyle uğraşan evli ve iki çocuk babası İsmail Demir’den haber alamayan ailesi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Kayıp ihbarının ardından emniyet güçleri harekete geçti ve özel bir ekip kurularak Demir’in en son görüldüğü bölgelerde arama çalışmaları başlatıldı. Ekipler, Midyat’taki güvenlik kameralarını ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) görüntülerini detaylı şekilde inceledi.

GÖZALTILAR VE İTİRAF
Kamera kayıtlarında yapılan incelemeler, Demir’in son görüldüğü sokağa giren şüpheli bir aracın izini ortaya çıkardı. Aracın takibi sonucu Şırnak’ın İdil ilçesine ulaşıldı ve bu süreçte Demir’in yakın arkadaşları olan Hamdullah Önen ve Ömer Demir de dahil olmak üzere toplamda beş kişi gözaltına alındı. Sorgu sırasında Ömer Demir, cinayeti Hamdullah Önen’in işlediğini ve Demir’in cansız bedeninin yaklaşık 40 dakika uzaklıktaki bir su kuyusuna atıldığını itiraf etti.

OLAYIN DETAYLARI
12 Eylül’de itfaiye ekiplerinin yardımıyla kuyudaki su boşaltıldı ve İsmail Demir’in başı taşla ezilmiş, ayağından taşla bağlanmış cesedine ulaşıldı. Demir’in cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi. Olayla ilgili gözaltına alınan beş kişiden üçü serbest bırakılırken, Hamdullah Önen ve Ömer Demir, mahkeme tarafından ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.