Mersin’de trafikte tartıştıkları iki kardeşi bıçak ve silahla yaraladıkları gerekçesiyle tutuklanan 4 kişinin dosyasında bir skandal yaşandı. Soruşturmayı yürüten savcı adli tatildeyken, dosyadaki önemli evraklar çalındı. Olaya ilişkin tüm görüntüleri çalan kişiler tutukluluğa itiraz etti. İtirazın yapıldığı gün 4 kişi de tahliye edildi. Tatil dönüşü dosyasına bakan savcı delillerin çalındığını gördü ve şok oldu.

Halk TV’nin haberine göre, trafikte yaşanan bıçaklı, silahlı yaralama olayına ilişkin savcılık soruşturma başlattı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca sorguları yapılan Berat M., Nurullah K. 5 Haziran günü, Özcan K., Özgür A. ise 26 Haziran günü tutuklandı. Soruşturma savcısı 20 Temmuz günü adli tatil nedeni ile izne çıktı.

Savcı, adli tatilin bitimi ile birlikte 2 Eylül günü işinin başına döndü. Savcı 6 Eylül günü, takibini yaptığı trafikteki yaralama olayına ilişkin dosyayı incelemek üzere aldı. Savcı, dosyadaki en önemli delil niteliğinde olan bir dizi görüntünün dosyadan çıkarıldığını gördü. Yapılan araştırmada, savcının izinde olduğu dönemde tutukluların tahliyesi için yoğun bir çabanın gösterildiği anlaşıldı. Tutuklu avukatlarının birçok kez, tutukluluğa itiraz ettikleri görüldü.

TÜM DELİLLER DOSYADAN ÇALINMIŞ

İktidara yakın gazeteci Cem Küçük rakam verdi: Kaç teğmen TSK’dan tasfiye edilecek? İktidara yakın gazeteci Cem Küçük rakam verdi: Kaç teğmen TSK’dan tasfiye edilecek?

Savcı, dosyasında yaptığı incelemede 16 Temmuz günü aldırdığı bilirkişi raporu, emniyet fezlekesinin ekinde gönderilen olay anına ilişkin bir görüntünün olduğu CD, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’nin görüntüsünü içeren bir DVD, bıçak ve silahla yaralanan iki kardeşin aracının fotoğrafları, Ulaş A.’nın avukatı aracılığı ile dosyaya sunduğu bir görüntü ile Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde çekilen Nurullah D. ve Berat M.’yi teşhise esas fotoğraflarının dosyadan çıkarıldığı görüldü. Savcı, dosyadan çıkarılan evrakları tek tek belirleyerek kâtibi ile tutanak altına aldı.

Dosyadan görüntü çalınması ile amaçlanan durum ise kısa sürede anlaşıldı. Tutukluların avukatları 27 Ağustos günü tutukluluğa itiraz etti. Nöbetçi savcı, tutukluluğun devamını talep etti. Dosyaya bakan Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimi, 27 Ağustos günü 4 tutuklunun da adli kontrol şartı ile tahliyesine karar verdi. Bu arada, tahliye kararını veren hâkimin, 10 önce önüne gelen tahliye talebini ret ettiği anlaşıldı. Hakimler ve Savcılar Kurulu ile Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın inceleme başlatması bekleniyor.