Van'da Çocuğa yönelik istismar davasında esasa ilişkin karar Van'da Çocuğa yönelik istismar davasında esasa ilişkin karar

BDP Muradiye İlçe Örgütü öncülüğünde çok sayıda yurttaşın katılımıyla İran rejimi tarafından 27 Ekim'de Urmiye kentinde Hebibullah Gulperibul ile Selmesta Rıza İsmail Memadı isimli iki Kürt siyasetçinin idam edilmesi ve Batman'da silahlı saldırı sonucu Özcan Temel'in yaşamını yitirmesini protesto etmek amacıyla basın açıklaması düzenlendi. BDP Muradiye ilçe binası önünde toplanan çok sayıda kişi, "İdamlar insanlık suçudur ", "Saddam da asıyordu " dövizleri taşıyarak sık sık "Bê Serok jîyan nabe", "Şehîd namirin" sloganları atarak Cumhuriyet Caddesi'nde üzerinde bulunan HÜDA-PAR Muradiye ilçe binası önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Burada açıklama yapan BDP Muradiye İlçe Başkanı Vahap Arslan, İran rejimi ve HÜDA-PAR bağlantılı grupların Kürt halkına dönük gerçekleştirdikleri saldırıları nefretle kınadıklarını söyledi. İran rejiminin İslamiyet adı altında Kürtlere dönük bir vahşet içine girdiğine dikkat çeken Arslan, "İran'da İslamiyet adında yüzlerce Kürt gencini, evlatlarını katletmişlerdir. İran devletinin, Kürt siyasi tutsaklara karşı insanlık suçu işlemiştir. Bizler buradan tüm dünyaya sesleniyoruz. Kürtler yüz yıllardır faşist devletlerin zulmüne işkencesine uğramıştır. Ama hiçbir zaman onurlu duruşlarından vazgeçmemiştir. Kürt halkı bundan sonrada, onuruna el uzatmaya kalkanlara karşı da sessiz kalmayacaktır. Kürdistan halkı kendi değerlerine sahip çıkacaktır ve bunun bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırdır" dedi.

Batman'da radikal dinci El Kaide bağlantılı olan grupların saldırıları sonucu yaşamını yitiren Özcan Temel'in ölümünün arkasında AKP'nin olduğunu belirten Arslan, "Özcan yoldaşımıza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu dinci gruplara AKP tarafından destek verildiği kamuoyu tarafından bilinmektedir" diye konuştu.

Patnos'ta yürüyüş düzenlendi

BDP Patnos İlçe Örgütü, yüzlerce kişinin katıldığı bir yürüyüş düzenledi. BDP binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, Dörtyol mevkiine kadar bir yürüdü. Yürüyüşte, "İran idam cumhuriyeti insanlık suçu işliyor. Bu suça ortak olma" yazılı pankart taşınırken, sık sık "Be Serok jîyan nabe", "Kahrolsun İran rejim" sloganlar atıldı. Açıklama yapan BDP yöneticisi Musa Uygar, "Ruhani ile demokratikleşme izlenimi veren İran tekrardan kirli politikalara yöneldi. İran rejimi Kürt tutsakları idam ederek Ortadoğu'da çözüm karşıtı olduğunu göstermektedir" dedi.

Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Rojava sınırı arasında yapılmak istenen duvarla Kürtlerin birbirinden ayrıştırılmak istendiğini belirten Uygar, Hükümetin utanç duvarı ile Kürt meselesindeki samimiyetsizliğini ortaya koyduğunu söyledi.