DEM Parti tarafından yapılan organizasyon kapsamında, Diyarbakır’ın Dağkapı Meydanı ve Van’daki Kent Meydanı’na dev ekranlar kurulacak. İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Van Milletvekili Pervin Buldan, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Ahmet Türk, DEM Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek ve Asrın Hukuk Bürosu’ndan avukat Faik Özgür Erol’dan oluşan heyet, 27 Şubat Perşembe günü İmralı’da Öcalan ile görüşecek. Görüşmenin ardından saat 17.00’de İstanbul’da bir açıklama yapılacak.
Açıklamanın öncelikle 28 Şubat’ta Ankara’da yapılması planlanmıştı, ancak son anda İstanbul’a alındı. Tüm milletvekillerinin katılacağı açıklamada, Öcalan’ın mesajı kamuoyuna duyurulacak. DEM Parti kaynakları, Öcalan’dan tarihi nitelikte açıklamalar gelebileceğini belirtirken, Ciner Medya Ankara Temsilcisi de “Bu açıklama tarihi bir çıkış olacak, önemli bir çağrı gelebilir” ifadelerini kullandı.
Tarihi Açıklamaya Yoğun İlgi Bekleniyor
DEM Parti’nin Diyarbakır ve Van il örgütleri, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla vatandaşları açıklamayı izlemeye davet etti. Van DEM Parti il örgütü, “Sayın Abdullah Öcalan’ın yapacağı onurlu barış çağrısını birlikte karşılama amacıyla tüm Van halkını kent meydanına davet ediyoruz” açıklamasında bulundu. Diyarbakır DEM Parti il örgütü ise Sur ilçesindeki Şeyh Said Meydanı’na kurulacak dev ekranlardan canlı yayın yapılacağını duyurdu.