Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde ve komşu ülkelerde görülen maymun çiçeği virüsü Afrika kıtasının dışına sıçradı. İsveç’te ilk maymun çiçeği vakası doğrulandı.

Evinize Sokmamanız Gereken Besinler Nelerdir? İşte Evinize Sokmamanız Gereken 6 Besin! Evinize Sokmamanız Gereken Besinler Nelerdir? İşte Evinize Sokmamanız Gereken 6 Besin!

Türkiye’de de ‘maymun çiçeği’ vakalarına rastlandığı yönünde açıklamalar geldi. Ancak daha sonra bunların doğru olmadığı belirtildi.
Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Halk TV’de katıldığı Bengü Şap Babaeker ile Sansürsüz programında Türkiye’deki aşı karşıtlığı ve maymun çiçeği hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE’Yİ DE ETKİLEYEBİLİR”
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, dünya genelinde yeniden artış gösteren maymun çiçeği vakalarının Türkiye’yi de etkileyebileceğini belirterek, bu duruma karşı ciddi önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

“DEVLET ŞİMDİDEN AŞI KARŞITLARINI SUSTURMALI”
Özellikle aşı karşıtlığının salgınlarla mücadelede büyük bir engel oluşturduğunu ifade eden Ceyhan, “Eninde sonunda maymun çiçeği aşılaması yapılacak. Devlet şimdiden aşı karşıtlarını susturmalı” ifadelerini kullandı.