Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 2019 yılında Amed'in Rezan (Bağlar) Belediyesi'ne atanan Hüseyin Beyoğlu hakkında tutuklama kararı verildi. İnşaat izni için iş insanı Nusret Bekirhanlı'dan 5 milyon TL rüşvet almak suçundan yargılanan AKP'li Beyoğlu ile yardımcısı Sıdık Aycil ve İmar çalışanı Fırat Kılıç hakkında açılan dava Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Hüseyin Beyoğlu katılmazken, davacı iş insanı Nusret Bakirhanlı ve avukatlar hazır bulundu.

Mahkeme, Beyoğlu hakkında tutuklama kararı verdi. 

NE OLMUŞTU?

Eren Erdem CHP’den istifa etti: Disipline sevk edilmişti Eren Erdem CHP’den istifa etti: Disipline sevk edilmişti

Rezan Belediyesi’ne başvuran bir iş insanı, İmar Müdürlüğü’nde çalışan Fırat Kılıç’ın kendisinden rüşvet istemesi üzerine durumu polise bildirdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Kılıç’a teslim edilmek üzere seri numaraları alınmış paraların teslimi sırasında baskın düzenledi. Rüşvet operasyonu kapsamında Kılıç gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan ve imza yetkisi bulunmadığı belirtilen Kılıç’ın ifadeleri üzerine soruşturmayı genişleten polisin, bu kez imardan sorumlu başkan yardımcısı Sıddık Aycıl'ı gözaltına almıştı.