İlk insan ve ilk peygamber Hazret-i Adem'i kendi suretinde görmek, ilme ve fazilete delalet eder.

Rüyada Hazret-i Adem'e arkadaş olduğunu görmek, yüksek makamlara işarettir. Bu rüyayı gören zat eğer alimse, bütün insanlar onun ilminden faydalanır.

Rüyada ölmüş birini canlı görmek ne anlama gelir? Rüyada ölen birini canlı görmek anlamı nedir? Rüyada ölmüş birini canlı görmek ne anlama gelir? Rüyada ölen birini canlı görmek anlamı nedir?

Yine Hazret-i Adem'i görmek, hacca gitmeye, dost ve ahbaplarıyla bir araya gelmeye, bazen da neslinin çoğalmasına delalet eder.

Nablûsî demiştir ki: - Rüyada Adem (a.s.)'i kestiğini görmek, sultana hıyanet, ana babaya ve öğretmene asi olmakla tabir olunur.

Bazı tabirciler de şöyle demişlerdir: Rüyada Hazret-i Adem'i gören düşmanlarının sözüne aldanarak mağdur olur. Bir müddet sonra tekrar rahata kavuşur. Rüyada Hazret-i Adem'in rengini kaçık olarak görmek, bir yerden bir yere hicret ile tabir olunur. Kendisinin Adem olduğunu veya Adem'e arkadaşlık ettiğini görmek, eğer ehilse melik olur.. Bazı kere de Hazret-i Adem'i görmek, rüya tabircisi olmaya delalet eder. Yine Hazret-i Adem'i görmek, kalın elbiseye ve ağlamaya, uzak bir yere yolculuğa delalet eder. Çünkü Adem Nebi, Cennetten çıkarılıp dünyaya gönderilmişti ve o zaman çok ağlamıştı.. Hazret-i Adem'i çok iyi bir halde görmek, büyük hayra ve çok nimete işarettir.. Yine Hazret-i Adem'i görmek, günaha, günahtan sonra tövbeye delalet eder. Çünkü ilk hata işleyen Adem'di ve ilk tövbe eden de yine Adem'dir..

rüyada Hazreti Adem görmek