HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında Van'ın Muradiye ilçesindeki halk buluşmasının ardından Çaldıran ilçesine geçti. Halk buluşmasında ilk olarak HDP Çaldıran Belediye Eşbaşkan Adayları Faruk Demir ile Leyla Atsak halkı selamladı. Ardından HDP Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları Bedia Özgökçe Ertan ile Mustafa Avcı halkı selamladı. 

Van'da şüpheli kadın ölümü Van'da şüpheli kadın ölümü

MUTLAK TECRİDE SON VERİLSİN

Ardından halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla yaşamına son veren 24 yaşındaki Ayten Beçet'e ilişkin konuştu. Türkiye'nin her yerinden hukuksuzluk ve adaletsizliğin fışkırdığını dile getiren Temelli, "Sayın Öcalan üzerindeki mutlak tecride son verilsin. Kürt meselesi çözülmedikçe adaletsizlik, hukuksuzluk yayılmaya devam edecek. Bu onurlu mücadeleye kulak vermedikçe insanlarımızı kaybediyoruz. Pırıl pırıl insanlar bedenini açlığa yatırdı. Artık bir tek insanımızı yitirmek istemiyoruz. Geçen hafta Zülküf Gezen, bugün de Gebze Cezaevi'nde Ayten Beçet yaşamına son verdi. 136 gündür Adalet Bakanlığı'na çağrı yaparak, 'Bu hukuksuzluğa, adaletsizliğe son verin' diyoruz. Ancak bu sesi Adalet Bakanlığı, iktidar duymuyor. Her şeyi siyasete alet ettikleri gibi bu meseleyi de siyasete alet ettiler. Bu talepleri duymadıkları için Aytan Becet'i yitirdik. Onun için diyorum ki bu sese ses katalım. Yitip giden bu canlara sessiz kalmayalım. Türkiye halklarına sesleniyorum, bu gün sessiz kalırsanız yarın yitip gideceklerin vebali boynunuzadır. Bir insan yitip gittiğinde insanlık ölür" dedi. 

'ÜLKE FELAKETE SÜRÜKLENDİ'

İktidarın son dört yıldır ülkeyi bir felakete sürüklediğini ifade eden Temelli, "Dolmabahçe planını kabul etmeyenler, çöktürme planları hazırlayanlar bu ülkeyi çökertti. Kimse bu ülkede derdine derman bulamıyor. Herkes çaresizliğe sürüklenmiş durumda. Onun için diyoruz ki 'çare biziz'. Bu şiddete, zulme son vermek için, bizi ülkeden kovmak isteyenlere tek cevabımız var; 31 Mart'ta gideceksiniz" ifadesinde bulundu.  

VALİ VE KAMU GÖREVLİLERİNE UYARI

Vali ve kamu görevlilerine seslenen Temelli, "Sizler kamu görevlisisiniz, sizler halka hizmet etmek için varsınız. Sizler AKP teşkilatı değilsiniz. AKP'nin propagandasını AKP'liler yapsın. Sizin görevleriniz yasada yazıyor. Görevlerinizin dışına çıkarsanız suç işlersiniz" diye konuştu. 

Temelli, Kurtulan, Tatvan, Bingöl, Muş ve Kars'ta da iktidara geleceklerini söyledi.  

Temelli akşam saatlerinde ise partisinin İpekyolu Belediye Eşbaşkan adaylarının projelerini açıklayacağı toplantıya katılacak.