Popüler sosyal medya platformu Instagram’a Türkiye’de erişim engeli getirildi. Kullanıcılar platforma erişim sağlayamıyor.

Milliyet’in haberine göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla Instagram’a erişim engeli getirildi.

Karar sonrası Türkiye’den Instagram’a erişim sağlanamıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun internet sitesinde erişim engelinin süresine ilişkin bilgi yer almıyor.

Son edinilen bilgiye göre BTK erişim engeli kararı talep olmaksızın res’en almış. BTK’nın 24-48 saat içerisinde mahkemeden karar alması gerekiyor.

Bilişim Hukuku Uzmanı Yaman Akdeniz, Instagram’a erişim engeli getirilmesinin gerekçesinin milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması olduğunu aktardı.

Yapay zekâ, erkek ve kadın beyinleri arasında 'çarpıcı' farklılıklar buldu Yapay zekâ, erkek ve kadın beyinleri arasında 'çarpıcı' farklılıklar buldu

‘YA CUMHURBAŞKANLIĞI YA DA BİR BAKANLIK TALEP ETTİ’

Yaman Akdeniz, “Güne Instagram platformunun erişime engellenmesi ve sansürlenmesiyle başlıyoruz. Gerekçesi milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması” dedi.

Edindiği bilgileri aktaran Akdeniz, “Instagram bu sabah saat 03.00 civarı Türkiye’den BTK tarafından bir idari tedbir kararı ile erişime engellendi. Kararı ya Cumhurbaşkanlığı veya bir bakanlık talep etti. BTK, kararını bir sulh ceza hakimliğine onaylatmak zorunda. Takipteyiz” ifadelerini kullandı.

MAHKEME KARARI OLMADAN RES’EN KAPATMA KARARI

Instagram’a erişim engeli getirilmesinin nedeni belli oldu. CNBC-e tarafından edinilen bilgiye BTK Başkanlığı, Instagram’ı erişime engellerken re’sen kapatma yetkisini kullandı.

BTK Başkanlığı, Filistin ve İsmail Haniye suikastı sonrası paylaşımlara getirilen engeller nedeniyle bu kararı aldı. Re’sen kapatma kararlarında 24-48 saat arasında mahkeme kararı alınması gerekiyor. CNBC-e’ye bilgi veren BTK kaynakları “Mahkemeden kararın bugün alınmasının beklendiğini” söyledi.