HABER MERKEZİ-Urfa'nın vazgeçilmez yemeklerinden olan "borani" Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi.
Halil İbrahim sofrası ve bereketi ile özdeşleşen Urfa, damak tadını önemseyenlerin hem gözüne hem de midesine hitap ediyor.
Birbirinden lezzetli yemekleri ve zengin mutfağıyla bilinen tarihi kentte kış aylarında konuklara ikram edilen boraninin, kuşbaşı et, pazı, nohut ve soya fasulyesi pişirildikten sonra yağda kızartılan bulgur köftesi ilave edilerek sarımsaklı yoğurtla sunumu yapılıyor.
Kendisine özgü mutfağıyla öne çıkan kentte, hünerli ellerde şekillenen lezzetler, yeni nesillere geleneksel yöntemlerin yanı sıra patentli olarak da aktarılmak isteniyor.
Kent ile özdeşlemiş bazı yemek, tatlı ve ürünlerin de tescil ettirilmesi için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.