Seçim çalışmaları kapsamında Başkale ilçesine bağlı gerçekleşen mahalle buluşmasına Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayımız Mustafa Avcı, DBP İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, Başkale Belediye Eş Başkan Adayları Şengül Polat, Erkan Acar, DTK temsilcileri, TJA Aktivistleri ve halk katıldı.

Köylerde halkla sohbet ederek sorunlarını dinleyen Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Mustafa Avcı, işsizlik ve yoksulluk nedeniyle Başkale’nin son yıllarda yoğun göç verdiğini kaydetti. Başkale-İran sınırında son yıllarda yüzlerce gencin ‘Kaçakçılık’ yaptığı gerekçesiyle yaşamını yitirdiğini hatırlatan Avcı, AKP’nin çözüm yerine daha fazla sorun ürettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı ‘Kayyum atamalarında geç kaldık’ şeklinde ki açıklamalarına tepki gösteren Avcı, kayyumların Başkale’de yarattığı tahribata vurgu yaparak, “ Madem kayyum bu kadar iyi neden kayyumları aday olarak karşımıza çıkarmadı. Başkale ve Van’ın diğer kayyumları iyiyse neden AKP’den aday yapmadılar. Kayyumların halkımıza verdiği zarar ortadadır ve AKP’de bu suçun ortağıdır. 31 Mart’ta kayyum zihniyetine hep birlikte son vereceğiz. Bugün kadar iradesine yüzde 90 civarında oy ile sahip çıkan Başkale halkı 31 Mart’ta yine iradesine sahip çıkacaktır.” Diye konuştu.

Başkale ilçesinde kurtların saldırdığı sürüdeki 120 koyun öldü Başkale ilçesinde kurtların saldırdığı sürüdeki 120 koyun öldü

SARAY 

Saray ilçesinde de HDP’li Belediye eşbaşkan adayları Caziye Duman ve Şahabettin Bilmez, sürdükleri seçim çalışmalarını kapsamında Keçikayası (Kavilik) ve Kazlıgöl (Xocik) mahallelerinde yaşayan yurttaşlarla bir araya  geldi. 

ilk olarak  Kazlıgöl Mahallesi’ne giden eşbaşkan adayları, düzenlenen halk toplantısında konuştu.

Eşbaşkan adaylarından Duman, halkın evi olan belediyeleri geri almak için mahalle sakinlerinden destek istedi. 

Keçikayası Mahallesi’nde yapılan toplantıda konuşan Eşbaşkan Adayı Şahabettin Bilmez ise, halk iradesinin 31 Mart'ta sandığa yansıyacağı Saray'da seçimden zaferle çıkacaklarını söyledi

İPEKYOLU

HDP İpekyolu İlçe Belediye Eş Başkan Adayları Şehzade Kurt, Azim Yacan ve HDP İlçe Yöneticileri seçim çalışmaları kapsamında Bölge Hastanesi ve Serhat Güzergahında çalışan minibüs şoförleri ile bir araya gelerek ekonomik krizi ve akaryakıt fiyatlarını konuştu.

ÇATAK

Aralarında HDP Belediye Eşbaşkan adayları Esra Babur ve Murat Bozdemir’in de bulunduğu heyet, seçim çalışmaları kapsamında Berxo (Alacayar) mahallesine bağlı Cemke Ehmed, Cemke Brahim, Tavris ve Kutos sokaklarında  kapı kapı dolaşıp halkla bir araya geldi.