Edremit Belediyesi yol yapım çalışmalarını birçok koldan sürdürüyor Edremit Belediyesi yol yapım çalışmalarını birçok koldan sürdürüyor

Van'ın Tuşba ilçesinde arkadaşları ile birlikte serinlemek için Van Gölü'ne giren Ahmet Hilmi Hanlp kısa bir süre sonra suda çırpındıktan sonra gözden kayboldu. İhbar üzerine olayın yaşandığı yere  Van Sahil Güvenlik Komutanlığı, Van Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği, Van İl Jandarma Komutanlığı Su Altı Arama Kurtarma, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekipleri sevk edildi.

Ahmet Hilmi Hanalp

İki gündür devam eden aramalarda  su yüzeyi, su altı, Van Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait Rov (su altı görüntüleme cihazı) ve teknelerdeki Sonar cihazları ile devam ediyor. Çalışmalara Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan talep edilen Yanal Taramalı Sonar (YTS) cihazı da destek verecek. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait gece görüşlü termal kameralı Mobil Radar Aracı (MORAD) cihazıyla sabaha kadar göl üzerinde cisim taraması yaptı.