İl merkezi ve ilçelerde yapılan operasyonlar ve gözaltına alınanların listesi şöyle : 

Çaldıran

Çaldıran’da sabah saatlerinde özel hareket timleri tarafından eş zamanlı yapılan ev baskınlarında DBP İlçe Eşbaşkanları Şirvan Şahin ile Mehmet Nasır Ürgen ve Mustafa Kaya, Mahmut Salazer isimli DBP ilçe yöneticileri gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi belirtilmez DBP veHDP ilçe binasında ise aramlar yapılmakta.

Çatak

Erciş’te bir kişi yol kenarında ölü bulundu! Erciş’te bir kişi yol kenarında ölü bulundu!

Çatak’ta ise yapılan ev baskınlarında HDP İlçe Eşbaşkanları Şükür Yavuz ile Sevgi Eraslan ve DBP İlçe Eşbaşkanı Medeni Özer gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtilirken gözaltına alınanlar ise Wan ve ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Özalp

Özalp  ilçesinde de yapılan ev baskınlarında HDP İlçe Eşbaşkanları Recep Ceylancı, Sema Çaygeç ve DBP İlçe Eşbaşkanı Aslı Kaymaz gözaltına alındı.

Evlerde aramalar devam ederken gözaltına alınanların ise Wan merkeze getirileceği belirtildi. İl ve ilçelerde aramalar devam ederken gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Gürpınar

Gürpınar  HDP İlçe Eşbaşkanı Necat Tanış ve DBP ilçe Eşbaşkanı Seyoş Alas, sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. Öte yandan DBP ilçe binasına baskın yapan polisler, binanın kapısını kırarak içeride arama yaptı.

Erciş 

Erciş ilçesinde DBP yöneticisi iki kişi gözaltına alındı ve  DBP İlçe binasısının kapı kilidini değitiren polis kapıya 'Anahtarı TEM Şubeden alınız'  yazılı mühürlü not bıraktı.

DBP İl Eşbaşkanı gözaltına alındı

DBP il binasında yapılan baskının ardından parti binasına gelen DBP İl Eşbaşkanı Murat Sarısaç'da polisler tarafından il binası yakınlarında durdurularak gözaltına alındı. Sarısaç'ın gözaltı gerekçesi ise belirtilmedi.

HPD İl binasına da baskın yapıldı

HDP il binası da özel hareket timleri tarafından baskın düzenlendi. Parti binasının kapılarını kırarak giren polislerin arama işlemleri devam ediyor.