Van'ın Özalp ilçesine bağlı Eğribelen (Hestemıra) Mahallesi’nde yaşayan bir kadının koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkması üzerine mahalle karantinaya alındı. 

Mahallenin virüs tespit edilen kadının temas ettiği kişilerin sağlık taramasından geçirlmesi amacı ile geçici süreliğine önlem amaçlı karantiaya alındığı öğrenildi.

KARANTİNADAKİ YERLEŞİ YERLERİ

Van'da karantina altında olan yerleşim yerleri, Başkale İlçesi Esenyamaç, Örmetaş Mahallesi ile Poyrazalan (Mezrası), Gürpınar ilçesi Günbaşı Mahallesi, Çaldıran ilçesi Salahane Mahallesi, İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi Ertuş Caddesi 1,2,3,4. Sokaklar, Cevdetpaşa Mahallesi Selçuklu Sokakta 1 apartman, Selimbey Mahallesi Üçevler Caddesinde 1 bina ile yine aynı mahalledeki Dabbağoğlu Sokak ,Başkale ilçesine bağlı Albayrak (Der) Mahallesi,İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca,Gövelek, Arıtoprak, Karakoç mahalleleri ve son olarak Özalp ilçesine bağlı Eğribelen Mahallesi'de karantina altına alındı.

Gürpınar ilçesine bağlı Öveçli Mahallesi ile Başkale ilçesi Ilıcak Mahallesi ve buraya bağlı Belliyurt mezrasında uygulanan karantina ise kaldırılmıştı.

Öte yandan,son olarak yapılan sağlık taramasında İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca mahallesinde Koronavirüs vaka sayısı 75'e yükseldi.Böylelikle kentteki vaka sayısı 362’ye çıktı. 

Kentte Çaldıran Başkale ve İpekyolun ilçelerine bağlı virüs çıkan mahallelerde ihmal iddiası ile 3 muhtar görevden alınmıştı.

Hatay'da İnşaattan düşen Vanlı işçi haytını kaybetti Hatay'da İnşaattan düşen Vanlı işçi haytını kaybetti

Ayrıca Van Valiliği kent geneli virüsten hayatını kaybedenlerin sayısını son olarak 7 kişi olduğunu duyurmuştu.