Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Van Bahçesaray karayolunda 4-5 Şubat tarihlerinde meydana gelen çığ sonrası güvenlik gerekçesiyle kapalı bulunan bölgenin yolu açılmıştı. 3 gündür bölgede arama faaliyetleri sürdüren AFAD ve Karayolları ekipleri çığ altında kalan itfaiye eri Mehmet Can Taşdemir'in cansız bedenine ulaştı. Daşdemir'in naaşı adli tıp kurumuna sevk edildi" denildi.

Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı

Ercişli İtfaiye eri Mehmet Can Taşdemir, 4 Şubat'taki çığ düşmesinin ardından karlar altında kalanları kurtarmak için bölgede arama- kurtarma çalışmalarına katılmış, 5 Şubat'ta meydana gelen çığ felaketinde karlar altında kalmıştı. Taşdemir'in cansız bedenine ulaşılmasının ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 42 olurken, bölgede çığ altında kimse kalmadı.

Otopsi işlemlerinin ardından cenaze aracı ile Van'nın Tuşba ilçesine bağlı Akköprü Mezarlığına getirilen Ercişli itfaiye eri Mehmet Can Taşdemir için burada cenaze namazı kılındı.Cenaze namazına Kurum ve kuruluşlar, Taşdemir'in yakınları ile birlikte çok sayıda yurttaş katıldı. Kılınan cenaze namazı'nın ardından Taşdemir'in cenazesi, Akköprü Mezarlığında eşi ve yakınlarının göz yaşları arasında toprağa verildi.

Öte yandan Van'ın Çaldıran ilçesinde İran'dan Türkiye'ye geçiş yapmaya çalışırken yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı soğuktan donarak hayatını kaybeden 13 kişi den 7'sinin dün cansız bedenine ulaşılmıştı.Bölgede donarak hayatını kaybettiği tahmin edilen diğer mültecilere ulaşılması için arama kurtarma faliyetleri ise devam ediyor.