Van Gölü toplantısına DEM Partili belediyeler çağırılmadı Van Gölü toplantısına DEM Partili belediyeler çağırılmadı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile demokratik kitle örgütleri, yarın Wan'dan Colemêrg'e başlatılacak 6 günlük “İradeye Saygı Yürüyüşü”ne dair açıklama yaptı. DEM Parti binasında yapılan açıklamada, yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, “Kayyım anlayışı bu ülkede bir rejim haline getirilmek isteniyor. 3 Haziran’da Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyıma karşı bir dizi eylem gerçekleştirildi. ‘Kayyım gaspına geçit vermeyeceğiz’ şiarıyla Türkiye genelinde başlatılan etkinlikler devam ediyor. 3 Temmuz’da Kurdistan ve Türkiye’den gelen yürüyüşçülerle birlikte Colemêrg’e doğru yürüyeceğiz” dedi. 

HALKLARA ÇAĞRI

Farklı kentlerden gelenleri Musa Anter Parkı’nda karşılayacaklarını ifade eden Dilekçi, ardından kitleyi Colemêrg’e uğurlayacaklarını söyledi. Dilekçi, “Bütün halkımızı yarın saat 15.00’da gerçekleştireceğimiz karşılama ve uğurlamaya davet ediyoruz. Eş Genel Başkanımız (Tuncer Bakırhan), milletvekillerimiz, STÖ’lerin ve halkın katılacağı yürüyüşe bütün halkları çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.