Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin dün öğle saatlerinde dağıttığı yemekten hortum parçası çıktı. 3 Aralık 2018 tarihinde ise söz konusu hastanede 600’den fazla çalışan, hasta ve hasta yakını hastane yemeğinden zehirlenmişti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Van Şube Eşbaşkanı Sezer Örenç, hastane idaresinin tüm sorunlara sessiz kaldığını ve yaşanan durumun çok olağanmış gibi davrandığını söyledi. Herhangi bir açıklama yapmayan hastane idaresinin, sağlık emekçilerinden, hasta ve hasta yakınlarından özür dilememesi gerektiğini söyleyen Örenç, “Sorumlu davranmayıp tedbir almayan mevcut zihniyet sağlığa ve insanlara bakış açısını yansıtıyor" dedi.

Türkiye’nin En Zengin İlleri Listesi Açıklandı: İşte Van’ın Sırası… Türkiye’nin En Zengin İlleri Listesi Açıklandı: İşte Van’ın Sırası…

ISPANAK YEMEĞİNDE HORTUM ÇIKTI

Van SES Şubesi Eş Başkanı Fatma Arslan ise olayın vahim boyutlara ulaştığını söyledi. Daha önce de hastane yemekleri nedeniyle yüzlerce kişinin zehirlendiğini belirten Arslan, "Olayın vahim boyutlara gelmesine ve Tarım il müdürlüğünden zehirlenmenin tespit edilmesine rağmen hastane hastane yönetimi herhangi bir açıklama  yapma gereği duymadığı gibi özellikle hastane çalışanlarının yapılan muayene sonucunda alınan raporlara bile müdahale etmeye çalışmıştır. Arslan ,Yaptığımız görüşmelerde bir çok çalışan acile başvuru yapmaya bile çekindiğini ifade etmiştir. Daha bu konu ile ilgili gerçeklik açıklanmamış olmasına rağmen 27. 02. 2019 tarihinde yapılan ıspanak yemeginden hortum parçasının çıkması olayı daha vahim bir hale getiriyor. "dedi.

HASTANE YÖNETİMİ SESSİZ

Arslan," Sadece Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi değil Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp merkezinde de birçok sorunun yaşandığına dikkat çekerek şunları söyledi: Yine son günlerde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Fakültesinde çalışanlara ve hastalara yemekte ödemelerin yapılmamasından kaynaklı su verilmediği konusunda bazı şikayetler aldık. Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesindede su dağıtımı kısıtlanmış birden fazla su verilmemektedir. "

"Hastane yönetimlerinin tüm bu sıkıntılara rağmen sessiz kalışı, herşey olağanmış gibi davranması, herhangi bir açıklama yapmayıp, sağlık emekçilerinden, hasta ve hasta yakınlarından özür dilememesi, sorumlu davranmayıp tedbir alınmaması mevcut zihniyetin sağlığa ve insanlara bakış açısını yansıtmaktadır. Hastanelerde yoğun iş temposu ve iş stresi baskısı altında çalışan sağlık emekçilerinin en doğal hakkı olan yemeği bile doğru düzgün yiyememeleri ve endişe  duymaları ve zorluk yaşamaları kabuledilebilir bir durum değildir."