Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde kurulan Cuma pazarında alışverişe gelen kadınlar, fiyatlardan şikayetçi. Esnaf ise tezgahını toplamamak için direniyor. Fiyatlarının daha düşük olmasından kaynaklı çürük sebze alan kadınlar, tüm suçun savaşa yatırım yapan iktidarda olduğunu dile getirdi. 

'UCUZ YOKSA ALMAM'

Emekli maaşıyla geçindiğini ifade eden Şirin Kaya, kızıyla birlikte yaşıyor. Pazar alışverişine gelen Kaya, “Ucuz sebze, meyve varsa alırım yoksa alamam. Bir şeyler almak zorundayız yaşamak için. İnsanların yiyecek alması gerekiyor, bunun için de para lazım. Sadece tek tür sebze alabiliyoruz para yok. Krize sebep olan sorunlar çözülmelidir” dedi. 

‘SAVAŞ DEVAM EDİYORSA KRİZDE DEVAM EDECEKTİR'

Pazarda her şeyin pahalı olduğunu söyleyen Halime Savaş, “Dilediğimiz hiçbiri şey alamıyoruz. Bir gelirimiz yok. Sebze fiyatları da kış aylarından kaynaklı arttı. Türkiye’nin  savaş politikalarını eleştiren Savaş, “Rojava’ya yönelik saldırılar ve savaşlar devam ettikçe kriz de devam edecektir. Ekmeğin de fiyatı arttı. Her gün bir zamla güne başlıyoruz” diye belirtti. 

‘ERDOGAN KRİZ YARATTI O KALDIRSIN'

Gülbahar İnce, krizden önce 100 TL’ye her ihtiyaçlarını aldıklarını belirterek, şu an 100 lirayla 10 kilo sebze dahi alınamadığını dile getirdi. “Biz yine 1-2 kilo sebze alabiliyoruz” diyen Filiz, ekonomik durumunun daha düşük olan ailelere işaret etti. Filiz, “Biz böyle isek diğer aileleri düşünemiyoruz. Ekonomik krizi Erdoğan çıkardı o çözsün” sözleriyle tepkisini dile getirdi. 

İptal Edilen Jin Kart projesini DEM Partili Milletvekili Gülderen Varlı Meclise Taşıdı! İptal Edilen Jin Kart projesini DEM Partili Milletvekili Gülderen Varlı Meclise Taşıdı!

‘LİSTEDEKİ MALZEMELERİ ALAMIYORUZ'

Pazardan eve eli boş dönen kadınlardan Azize Elmurat, “Daha önce fiyatlar daha iyiydi fakat şimdi pazardan eve eli boş dönüyoruz. Pazar için hazırladığımız malzeme listesinden ancak 4-5 kalem alabiliyoruz. Başa geçenler krizi yaratandır” ifadelerini kullandı. 

‘KÖYDEN GÖÇ ETTİRİLDİK ŞEHİRDE DE RAHAT YOK'

90’lı yıllarda devlet baskısıyla köylerinden göç etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Piroze Ecel de şunları dile getirdi: “Köy yaşamında ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılıyorduk ama köyde rahat bırakmadıkları gibi şimdi de şehirlerde rahat bırakmıyorlar. Pazardan alışveriş dahi yapamıyoruz.” 

‘EVDE YAŞAM İYİCE ZORLAŞTI'

Pazara her gelişinde fiyatların değiştiğini kaydeden Şemsiye Dinler, “Evde yaşam iyice zorlaştı. Elektrik, suya gelen zamlar ve pazar fiyatları yaşamımızı iyice zorlaştırdı” dedi. Fatma Eryılmaz ise alışveriş yapmak bir yana sadece çürük domatesleri alabildiğini söyledi. 

‘ÇOCUKLARIMA ÇORAP ALAMADIM'

Çocukların her ihtiyacının almak zorunda olduğunu dile getiren Medine Berk de “Her çocuğuma bir çift çorap alacaktım fakat çorapların tanesi 10 TL. Nasıl alabilirim hepsine? Sebze alamıyoruz. İş yok, hiç bir şey yok. Daha ne kadar bu işkenceyi çekeceğiz? Halkın artık buna karşı ayaklanması gerekiyor.  Bombalara para veriliyor, oysa biz savaş değil güzel bir yaşam istiyoruz” diye konuştu.