Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı bir köyde 15 Aralık 2016 tarihinde zihinsel engelli 2’si çocuk 3 kardeşe cinsel istismarda bulunan korucu Tekin G.’nın tutuklu yargılandığı davanın 7’nci duruşması Van 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, sanık Tekin G katılırken, çocukların ailesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı avukatlar, Van Barosu avukatları ve Van Kadın Derneği (VAKAD) aktivisti Songül Özinver hazır bulundu.

‘KARDEŞLERİM YALAN SÖYLEMEZ’ 

Kimlik tespitinin ardından geçen duruşmada dinlenmesine karar verilen istismara maruz kalan kardeşlerin ablası E.A. konuştu. Korucu Tekin G’nın sık sık evlerine geldiğini dile getiren E.A., olayın yaşandığı günden bu yana çok fazla mağduriyet yaşadıklarını söyledi. 

Mahkeme başkanının, “Kardeşlerin sana ne anlattı, yalan söyleme ihtimalleri var mı?” soruları üzerine abla E.A., “Kardeşlerim yalan söylemez. Zaten bana anlatırken de çok zorlandılar. Ben şüphelenmiştim, önceden küçük kardeşim sık sık odaya kapatıyordu kendini kimseyle konuşmuyordu. Anladım bir derdi olduğunu; ama çözememiştim. Kardeşlerim tüm yaşadıklarını ilk bana anlattı. Evet kardeşlerim zihinsel engelli; ama yine bu kadar ağır bir şeyi uyduramazlar. Bu adamdan şikayetçiyiz sonuna kadar, kardeşlerim hiç unutmayacakları şeyler yaşadı” dedi. 

SANIK KORUCUNUN KENDİNİ AKLAMA ÇABASI

Daha sonra savunma yapan sanık Tekin G, abla E.A.’ya hitaben, “Gençliği üzerine yemin etsin. Öyle inanırız” diyerek kendini aklamaya çalıştı. Van Barosu adına savunma yapan Erhan Bedirhanoğlu da, davanın artık sonuçlanması gerektiğini, birden fazla çocuğa istismar suçunun işlendiğine dikkat çekti.

Mahkeme heyeti, raporların tekrar incelenmesi için duruşmayı 1 Temmuz’a erteledi. 

NE OLMUŞTU?

Van'da Cenazesi babasının sırtında çuvalda taşınan Muharrem davası: Sağlık Bakanlığı yüzde 80 kusurlu Van'da Cenazesi babasının sırtında çuvalda taşınan Muharrem davası: Sağlık Bakanlığı yüzde 80 kusurlu

Van’da Gürpınar’ın ilçesine bağlı bir köyde 15 Aralık 2016 tarihinde zihinsel engeli 2’si çocuk 3 kardeşe aynı mahallede oturan korucu  Tekin G tarafından cinsel istismara da bulunulmuştu. Cinsel istismara maruz kalan çocuklardan birinin okuldan öğretmenlerine yaşadıklarını anlatmasıyla istismar ortaya çıktı. Olayın emniyete bildirilmesi sonucu istismara maruz kalan çocuklar hastaneye getirilerek doktor raporu alındı. Köy korucusu Tekin G çocukların ifadelerinden sonra tutuklandı. Mahkeme yaklaşık 2 yıldır sürmesine rağmen sanık Tekin G'nın her seferinde farklı gerekçeler öne sürmesinden dolayı duruşma erteleniyor. Van/MA