Diyarbakır'da bir taziye evinde cansız beden bulundu Diyarbakır'da bir taziye evinde cansız beden bulundu

Diyarbakır 2024 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısına, DEM Partili Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük de katıldı. Toplantı, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Konferans Salonu’nda yapıldı. Vali Murat Zorluoğlu başkanlığındaki toplantıya Bucak Küçük’ün yanı sıra, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantıda kentin yatırım programında yer alan projelerin durumu ele alındı.

Toplantıda söz alan Bucak Küçük, geçmişte yerel yönetimlerle kamu kuruluşlarının projelerde işbirliği yapmaması dolayısıyla yaşanan sıkıntılara atıfta bulundu. Bucak Küçük, bundan sonraki süreçte Valilik ile birlikte ortak çalışabileceklerini dile getirdi.

Vali Zorluoğlu’ndan “işbirliği” vurgusu

10 Temmuz’da Diyarbakır Valiliği’ne atanan Murat Zorluoğlu, önceki gün kentteki gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği halinde olacaklarını söyledi.

Zorluoğlu, “Merkezi yönetimin taşradaki en büyük temsilcisi validir. Halkın seçtiği yerel yöneticilerle ve yerel yönetimlerle ilişkileri biz yeniden kurmayacağız. Bunlar zaten yıllardır pratiği olan işler. Zaman zaman konjonktürel nedenlerle sıkıntılar olmuş olabilir ama bunlar mevzuatlarda düzenlenmiştir. Vesayet ilişkisi de belediyenin ve valiliğin görevi de bellidir” dedi.

Herkesin kendi sorumluluk alanında gayretle elinden geleni yapması halinde mesafe alınabileceğini söyleyen Zorluoğlu, “Elbette ki koordinasyon, işbirliği ve kurumların bir arada çalışma kültürü olması önemli. Ben de vali olarak bu kültürü artırmaya çalışacağım” diye konuştu.