Reklamda Arsenal'in lacivert ve mor karışımından oluşan üçüncü forması yer alıyor; Formanın oyuncuların, kültürün ve taraftarların özgünlüğünü yansıttığını söylüyor.

"Oyun öncesi geleneğimiz tamamen İngilizlere ait değil" diyen reklamda, farklı kültür ve ülkelerden birçok özgün yemek ve etkinlik gösteriliyor; bunlardan ilki ise Kürtlerin tandır ekmeği.

Kuzey Londra'da tandır ekmeği yapan ve diğer Kürt tatlarını satan bir Kürt restoranının resmini gösteren reklamda, "Bizim de ekmeğimiz var" deniliyor.

Baban Nan adlı restoranda buğday unlu kurabiye, arpalı ve susamlı kurabiyenin yanı sıra Kürt kebap, falafel ve köfte de satılıyor.

Restoran sahipleri ise Rûdaw'a yaptıkları açıklamada reklamda kendilerine yer verildiğinden haberdar olmadıklarını söyledi.

Güney ve Doğu Kürdistan'dan çok sayıda Kürdün işlettiği restoranın ürünleri İngiltere genelinde oldukça popüler. Meşhur olan Kürt yemeklerinin yapan restoran İngiliz medyasında birçok kez manşetlere çıkmıştı.

Formasında sarı renk olanlar Amedspor maçına alınmadı Formasında sarı renk olanlar Amedspor maçına alınmadı

Eski Independent köşe yazarı Ed Cumming, 2020 tarihli bir raporunda restoranın ekmeği ve yemekleri hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

““Bu sıcak, hafif, sulu ve leziz ekmek, Babani'nin fırınından hâlâ dumanı tüten masadayken, kimse başka bir yemeği beklemeye aldırış etmiyor. Bir mağazadan bir turta satın alıp ısıtıp onunla birlikte yiyebilirsiniz ve yine de minnettar olursunuz.”

455026852 1532302764039344 7708240139366960491 N

Top Cove, "Baban Nan, Kuzey Londra'ya gerçek bir Kürt lezzetini getiren duvara dayalı bir fırındır" demişti. (Rudaw)