Abdullah Öcalan'a yönelik uluslar arası komplonun 15. yıldönümü Van’ın Başkale İlçesi’nde düzenlenen basın açıklaması, yürüyüş ve kepenk kapatılmasıyla protesto edildi.

Başkale BDP İlçe örgütü önünde toplanan kitle, 15 Şubat komplosunu protesto etmek için bir yürüyüş yaptı. "Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganları atıldığı yürüyüşe Başkale Belediye Başkanı Eylem Açıkalın, BDP Başkale İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, HDP Başkale İlçe Başkanı Derviş Polat, STÖ temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. BDP İlçe binası ve seçim bürosuna siyah pankart asılırken, esnaflar da kepenk kapattı. 

Çarşı merkezinde sona eren yürüyüş ardından konuşma yapan BDP Başkale İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, "Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan Türk devleti ve emperyalist devletlerin eliyle tutuklanmıştı ve bizim de bundan şu anlamı çıkarmamızı istiyorlardı; ‘biz Kürt halkını esir alıp Kürtleri 100 sene daha örtbas edeceğiz.' Bütün dünya bunu iyi bilsin, Önderliksiz bir yaşam Kürtler için kabul edilemez. Önderliğimiz bizim kırmızı çizgimizdir. Biz Önderliksiz bu dünyayı asla kabul etmeyeceğiz” diye konuştu.

Başkale eski Belediye Başkanı Sarıhan tahliye oldu Başkale eski Belediye Başkanı Sarıhan tahliye oldu

Eylem konuşmalar ardından sona erdi. ANF