Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran’ı (8) arama çalışmalarının 8’inci gününde İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda 1 şüpheli gözaltına alındı.

21 Ağustos’ta kaybolan ve arama çalışmaları süren 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım açıklamada bulundu. Yıldırım, “Dakika dakika her şeyi kayıt aldına aldık. Sonuca çok yaklaştık. Elimizde önemli deliller var bulacağız” dedi.

DHA’da yer alan habere göre, Jandarma komutanı Yıldırım, her türlü ihbarın üzerine gittiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Çember çok daraldı. Devlet tüm imkanlarını bize verdi ve bunları kullanıyoruz. Çok kısa bir süre kaldığını düşünüyorum. Elimizde deliller var, ifadeler var. Narin’in dakika dakika köydeki hareketlerini kayıt altına aldık. Deliller üzerinde yürüyoruz, sonuca çok yaklaştık, inşallah yakın zamanda sonucumuzu alacağız. Biz olayı ister istemez adli vaka olarak görüyoruz. Biz bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz. Sizlere açıklayamadığımız her türlü ihtimali değerlendiriyoruz. Arama çok daha büyük çaplı bir arama. Biz en ufak ihtimali bile değerlendirmek zorundayız, sonuç alacağız. Narinimizi sağ olarak bulmak istiyorum. Gönlümüz onu sağ olarak bulmak. Gönüller yaralı, 85 milyon bu olaya çok üzülüyor. Biz geceleri dahi uyumuyoruz.”

‘Cübbeli Ahmet’ saldırıya uğradı ‘Cübbeli Ahmet’ saldırıya uğradı

Kayıp Narin’in bulunması için mahalledeki tüm evlerde arama yapan ekipler, sulama kanalında, mahallenin çevresi, kayalıklar ve tarlalarda helikopter destekli çalışma yürütüyor. Kayıp çocuğun evinin yaklaşık 30 metre yakınında bulunan üzerinde kan bulunan taş incelenmek üzere jandarma ekiplerince alınmış ancak kanın Narin’e ait olmadığı tespit edilmişti.