Seçimlere sayılı günler kala HDP Erciş Belediyesi Eş Başlan adayları Yıldız Çetin ve Mahmut Pala seçim çalışmalarını sürdürüyor.Gittikleri her yerde halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Eş başkan adayları Çetin ve Pala seçim çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı Çubuklu (Marcas), Gözütok (Papîşkın), Kocapınar (Ağı), Kekiksırtı (Çolketis), Ağaçören (Partaj) ve Hespenek köylerini ziyaret etti.

Köy ziyaretleri miting havasında geçen Eş Başkan adayları gençlerin ve kadınların yoğun ilgisi ile karşılandı. Halk toplantılarında 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerin önemini anlatan Eş Başkan adaylarının konuşmalarının satır başları özetle şöyle;

'HALK TEHDİT EDİLİYOR'

Halk toplantısında konuşan Eş Başkan adayı Yıldız Çetin, “ Yıllardır başa gelenler dinle insanlarımızı kandırdı ve oylarını aldı.Oyları aldıktan sonra o koltuğa oturan kim olursa olsun kendisine ve ailesi dışında kimseye hizmet sunmadı.Erciş’i bir daha asla kazanamayacağını anlayan zihniyet köy köy, mahalle, mahalle gezerek halkı tehdit ediyor.yetmiyor, milletvekilini ve Başdanışmanlarını ikna etmek için gönderiyor.istedikleri kadar tehdit etsinler, bu halk onlara 31 mart’ta gereken cevabı verecektir” dedi.

'KAYYIM ERCİŞ'İ YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKTİ'

Çetin, konuşmasına şöyle devam etti,"Bizim dönemimizdeki belediyenin 2 yıllık pratiğine bakın birde 3 yıldır ilçeyi yöneten kayyımın ortaya koyduğu pratiğine bakın, yürüttüğü kirli politika ile kayyım Erciş’i parsel parsel sattı, satamadıklarını ise yandaşlarına peşkeş çekti. Belediyeyi aldığımızda kayyımın yaptıklarını kalem kalem açıklayıp teşhir edeceğiz. Bunun size burda sözünü veriyoruz." diye belirtti.

'MUHTARLAR TEHDİT EDİLİYOR'

Muhtarların tehdit edildiğini belirten Çetin,"Bugün Kekiksırtı mahallesine gittik halk toplantımızı gerçekleştirmek için muhtarın söylediği aynen şu;“ Sizden önce onlar geldi.Burda toplantı yaptı, giderken bana taziye evinin kapısını kilitle birazdan HDP’liler gelecek açma sakın dediler.” diye şikayette bulundu ve korkusundan o kapıyı bize açmadı. Taziye evleri halkındır. buraları yasaklayarak kazanacaklarını zannediyorlar. Bu halk özgür iradesini sandıkta ortaya koyacaktır. Çetin, Taziye evine gelmeyen halkın biz evine tek tek gidiyoruz, merak etmesinler 31 mart’ta bu halk onlara öyle bir cevap verecekki felekleri şaşacak." diye konuştu. 

'KOCAPINAR İÇİN GÜZEL PROJELERİMİZ VAR'

Çetin,"2014 ile 2016 yılları arasında Kocapınar mahallesine yapmış olduğumuz hizmetler ortadadır. İlçemizin en büyük mahallesi konumunda olan Kocapınar için çok güzel projelerimiz var. Kapalı halk pazarı, Semt Sahası yapacağız. Kadınlar için dikiş, nakış atölyeleri kuracağız. Ulaşım sorununu çözeceğiz, kısacası dün olduğu gibi bugünde kocapınar halkı ile birlikte olacağız."

'HALKLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ'

Çetin’in ardından konuşan Eş Başkan Adayı Mahmut Pala ise “ Van’ıda Erciş’i de biz kazanacağız. ilk olarak o karakola çevrilen belediyenin etrafındaki beton bariyerleri kaldıracağız. halkın belediyesini halka açaçağız, bu ilçeyi birlikte yöneteceğiz, halkımızın taleplerini, ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek halkın olanı halka sunacağız yeter ki birlik olalım dürüst olalım" dedi.

Erciş Belediyesi, 13 yıldır ödenmeyen deprem tazminatlarını ödemeye başladı Erciş Belediyesi, 13 yıldır ödenmeyen deprem tazminatlarını ödemeye başladı