Erciş Belediyesi tarafından ,12 Ekim tarihinden bu yanan tutuklu bulunan eş başkanlar ve belediye meclis üyelerinin özgürlüğü için her hafta düzenlenen basın açıklamaları devam ediyor. Bu hafta 47'cisi yapılan açıklamaya, Erciş Belediyesi eş başkan vekili Güler Avcı, belediye Meclis üyeleri ile belediye çalışanları katıldı. Katılanlar adına yapılan açıklamada konuşan belediye eş başkan yardımcısı Gülay Yılmaz, 12 Ekimde başlatılan operasyonlarla tutuklanan Belediye eş başkanları Abdurrahman Çağan ve Diba Keskin ile meclis üyelerinin yarın çıkacağı 4. duruşmaya değinerek , tutukluların serbest bırakılmasını istedi. Yılmaz konuşmasının devamında Belediyelere kayyum atamalarının önünü açan kararnamenin çıkarılmasına tepki göstererek yaklaşımın bir darbe olduğunu söyledi.

'Yarınki mahkemede gerçek hukukun işlemesini bekliyoruz'

Erciş'e ait yolcu otobüsü, Sivas-Erzincan sınırında devrildi: 17 yaralı Erciş'e ait yolcu otobüsü, Sivas-Erzincan sınırında devrildi: 17 yaralı

Konuşmasının devamında tutuklu bulunan seçilmişlerin halkın yanında yer almaktan başka bir şey yapmadıklarını aktaran Yılmaz '' Arkadaşlarımız halkın yanında bulunmaktan başka yaptıkları bir şey yok. Eğer halkın yanında olmak suç ise , darbe sürecinde 'halk iradesi'ne sığınanlar daha çok suçludur'' dedi. '' Formaliteden öteye geçmeyen diğer duruşmaların aksine bu duruşmada gerçek hukukun işlemesini istiyoruz.'' ifadesini kullanan Yılmaz, Erciş halkının da önceki duruşmalar gibi iradelerini sahipleneceğine inandıklarını belirtti.

'Kararname bir darbedir''

Yılmaz , Daha önce meclisten geri çekilen ancak kanun hükmünde kararname ile çıkarılan belediyelere kayyum atamalarının önünü açan yasaya tepki gösterdiği konuşmasında yaklaşımın bir darbe mantığı olduğunu kaydetti. Yılmaz , sözlerini '' Söz konusu tasarı geçtiğimiz hafta bir gecede OHAL'den yararlanılıp Kanun hükmünde Kararname ile yasalaştı. Bu değişiklikle halkın seçtiği belediyelere kayyum atanmasının planlandığını herkes iyi biliyor. Bizler halkın temsiliyetini ortadan kaldıracak bu adımı darbe olarak görüyor ve kabul etmeyeceğimizi bildirmek istiyoruz. '' şeklinde tamamladı .