Erciş Belediyesi'nden hizmet atağı: 28 mahalle kilitli parke taşı ile kaplanacak Erciş Belediyesi'nden hizmet atağı: 28 mahalle kilitli parke taşı ile kaplanacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş Belediyesi Eş Başkan adayları Yıldız Çetin ve Mahmut Pala seçim çalışmaları kapsamında Peynirciler çarşısını ziyaret ederek, esnafların sorun ve sıkıntılarını dinleyerek ,görüş ve önerilerini aldı.

'KAYYIM PROJELERİMİZİ SAHİPLENDİ'

Ziyarette konuşan Eş Başkan adayı Yıldız Çetin,“Peynirciler çarşısı DBP’li belediyeciliğimiz döneminde temeli atılarak tamamlandı.Burası için belediyemizin kasasından tek bir kuruş bile çıkmadı tamamen Avrupa birliği hibe destekli kredi ile  yapıldı. Kayyım hibe kredi ile yapılan projelerimizi sahiplendi. Yetmedi bu dükkanları hak sahiplerine fahiş fiyatlarla sattı, Kendi yandaşlarına ise düşük fiyatlarla peşkeş çekti. Satamadıklarını ise alacaklarına karşılık işi yapan firmaya verdi.” dedi.

'ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ'

Çetin’in ardından konuşan Eş başkan adayı Pala, “Bugün burada yapmış olduğumuz ziyarette esnaflarımızın kayyım tarafından mağdur edildiğine şahit olduk. DBP’li belediyemiz tarafından yapılan ve tamamı kayyım tarafından satılan bir çarşı var. Ortada dükkanlara bakıyoruz yarısından fazlası boş hak sahipleri yüksek bedel biçildiği için satın alamamış, satın alanlar ise yüksek kira bedelleri istediği için esnaflarımız faydalanamamış ,esnaflarımızla bir araya geldik mağduriyetlerini dinledik yaşanan mağduriyetleri giderebilmek adına belediyemizi geri aldığımızda esnaflarımızla tekrardan bir araya gelerek sorunlarını giderebilmek adına elimizden geleni yapıp esnafımızın yanında olacağız” diye belirtti.