Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş Belediye Eşbaşkan adayları ilçede eksinin altına düşen soğuklara aldırmadan çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gün içinde Kocapınar mahallesinde halkla bir araya gelerek mahalle esnafılarını ziyaret eden Eşbaşkanlar akşam saatlerinde ise Gedikdibi (Mih) mahallesinde halk toplantısında yurttaşlarla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan HDP Erciş Belediye Eşbaşkan adayı Yıldız Çetin; köylülere Eşbaşkanlık sisteminin topluma olan faydalarını anlattı.Çetin,“ Eşbaşkanlık sistemimiz kadın temsiliyetinin açığa çıktığı bir sistemdir bizler kadın temsiliyetinin her alanda oluşması için mücadele ediyoruz.Toplantılarımızda, çalışmalarımızda ve çalışma alanlarımızda da bu temsiliyetin sağlanması için mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek 115 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in direnişini selamladı.

Çetin’in ardından konuşan Eşbaşkan Adayı Mahmut Pala HDP’nin halkçı katılımcı ve demokratik bir yerel yönetim anlayışı sergilediğini ifade ederek açıklamasına şöyle devam etti;“31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde birliğimizi ve mücadelemizi güçlendirmek için mücadele etmeliyiz. Bizim sermayemiz yok el birliği ile ilçemizi yaşanılabilir bir hale getirmeliyiz bunu birlikte başarabiliriz” dedi.

Halk toplantısına katılan HDP Van Milletvekili Muazez Orhan ise 115 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güve'nin eylemine dikat çekerek konuşmasında şunları söyledi;,"Leyla Güven’in eylemi 115'inci gününde. Leyla Güven’in eylemini selamlıyor talebinin talebimiz olduğunu söylüyoruz. Leyla Güven eylemini doğru okumak ve doğru anlamlandırabilmek gerekir. Leyla Güven’in talebi insani bir haktır. Dünyanın hiçbir yerinde şuanda İmralı'daki gibi uygulanan bir tecrit sistemi yoktur. Leyla Güven bu eylemiyle Türkiye halklarını barışa davet etmiştir. Bu hukuksuzluğun son bulması için bedenini açlığa yatırmıştır. Bizler zindanlarda şahadet haberleri almak istemiyorsak zindan direnişine ses olmalıyız." diye belirtti. 

Zilan Katliamı'nın üzerinden 94 yıl geçti Zilan Katliamı'nın üzerinden 94 yıl geçti