Erciş Belediyesi'nden hizmet atağı: 28 mahalle kilitli parke taşı ile kaplanacak Erciş Belediyesi'nden hizmet atağı: 28 mahalle kilitli parke taşı ile kaplanacak
HABER MERKEZİ / ERHAN AKBAŞ
www.haberercis.com

Erciş’te Kazım Karabekir orta okulunda görme engelliler özel alt sınıfında okuyan  Selma Yıldırım (13), doğuştan görme engelli olmasına rağmen deneme sınavındaki başarısıyla ilçede herkese örnek oldu.

Kazım Karabekir Orta Okulu 3’cü sınıf öğrencisi Selma Yıldırım, girdiği deneme sınavından ülke geneli 36 bin 780 kişi arasında Türkiye  1’cisi oldu Sınavda soruların tamamını doğru yapan Selma’nın  elde ettiği başarısı öğretmenlerini bile şaşırttı.

"İSTİSNAİ BİR SKOR"

Öğrencileri ile gurur duyduklarını ifade eden Kazım Karabekir orta okulu öğretmenleri öğrencimiz  doğuştan beri görme engellidir. Okulumuza geldiği ilk yıllarından itibaren özel önem vererek Selma’nın kabartma alfabe üzerinden eğitimini sağlamaya çalıştık. Hafta içi 5 gün ikindiye kadar okulumuzda ikindiden sonra ise Özel Erciş Rehabilitasyon Merkezinde eğitimini aldı.

13 Mart tarihinde ilçemizde yapılan deneme sınavında öğrencimiz Türkiye geneli 36 bin 780 kişi arasından soruların tamamını doğru yaparak Türkiye birincisi olarak isrisnai bir skor elde etti. Öğrencimizi bu başarısından dolayı kutluyoruz.

Rehebilitasyon merkezi öğretmenlerinden Harun Dikmen ise yaptığı açıklamada Selma’nın üzerinde emeği olan rehabilitasyon merkezi hocalarına ve Kazım karabekir orta okulu öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. Selman’ın başarısının diğer öğrencilerimize örnek olmasını temenni ediyoruz dedi.