Van yöresinde yapılan iç harcı haşlanmış buğday ve şekerin karıştırılmasıyla elde edilen tatlı bir hamurişi türüdür.
Ciğer Taplaması (Köftesi) Van ve bitlis Yöresi Yemeği olarak bilinir.
Kavut, Türkiye'de özellikle Doğu Anadolu'da Van'da, Iğdır'da, Tunceli'de Doğu Karadeniz'de yaygın olarak yapılan lezzetler arasındadır.
Acem köftesi, etli köfte, Van köftesi, adlarıyla bilinen bir köfteli çorbadır. Van yöresel mutfağında yer alır.
Van'nın en meşhur yemeklerinden biri olan Keledoş, döğülmüş buğdayla yapılır. Baharat ağırlıklı ister acılı ister acısız yenilen muhteşem yemek olan...
Tuzlu balık Van gölünde yaşayan inci kefalinden yapılır. Genellikle avlanmanın yasak olduğu bahar ve yaz ayları için hazırlanır.
Van bölgesine has olan Kürt Köftesi nasıl olur. Bu yemeği yapmak için sık sık arama motorları üzerinden tarifini araştırmak isteyenler...