GÜNCEL- Modern tıbbın dışladığı ve toplumda kocakarı yöntemleri olarak adlandırılan alternatif tedavi usülleri devlet hastanesindeki doktorlara öğretilecek.

Şimdilik öğrenmesi gönüllülük usülüne dayanan yöntemlerin yakında tüm hastanelerde yaygınlaşması bekleniyor.

Gazete Habertürk'ten Ceyda Erenoğlu'nun haberine göre, bu yöntemlerin doktorlara öğretilmesinde Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi pilot hastane. Doktorlara öğretilecek alternatif tedavi yöntemleri arasında sülük tedavi, kupa, akupunktur, osteopati, fitoterapi, homeopati gibi yöntemler bulunuyor.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin İdari ve Eğitim Sorumlusu Kanat Tayfun'a, teorik ve uygulamalı eğitimlerin, akademik çevreden isimlerle özel klinik ve hastanelerde görev yapan ve yönetmeliklerce eğitim vermeye yetkin olan doktor, eczacı ve diş hekimleri tarafından verildiğini söyledi. Tayfun, en kısa eğitimin 40 saatle kupa terapisi olduğunu, en uzun süren eğitimin başında ise 1000 saatle osteopatinin geldiğini söyledi. Hastanenin konferans salonunda hafta içi ve hafta sonları olmak üzere, ücrete tabi olarak verilen eğitimlerin fiyatlandırması ise alınan eğitimin türüne, süresine ve derste kullanılan malzemeye göre değişiyor.

Bu gibi uygulamaların ‘alternatif tıp’ olarak anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getien Tayfun, hastanelerde geleneksel tıp eğitiminin verilmesini Doğu ve Batı tıbbının entegrasyonu olarak nitelendiriyor: “Bu uygulamalara ‘alternatif tıp’ denmesine karşıyız, çünkü tıbbın alternatifi yoktur. Burada en önemli unsur Doğu ve Batı tıbbının entegrasyonunu sağlamak ve geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamaları ile destek olmaktır (…) ‘Baş ağrım veya migrenim var!’ diyerek polikliniğimize gelen hasta, önce nöroloji servisine gönderiliyor. Tanısı konup, tedavisi düzenlendikten sonra ünitemizde uygun tedaviye alınıyor. GTT uygulamaları ile ilaç dozu, hastalık ve tedavi süresi kısaltılıyor veya sorunun tamamen bitirilmesi sağlanıyor. Bel —boyun ağrısı veya fıtıkla gelen hastaların cerrahi yaklaşımlardan önce ilgili uzmanlık dalındaki doktorun yönlendirmesi ile ameliyat olmadan çözüme kavuşturulmasına çalışılıyor. Hastanemizce etkin kullanılan bu modelle olumlu geri dönüşler sağlanıyor.”artıgercek.com

B12 Vitamini Nedir? B12 Vitamini Eksikliği Nasıl Tedavi Edilir? B12 Vitamini Nedir? B12 Vitamini Eksikliği Nasıl Tedavi Edilir?