Van T Tipi Kapalı Cezaevinde 40 gündür tutuklu bulunan Muradiye Belediye Eşbaşkanı Dr. Mehmet Ali Tunç, Muradiye Halkı için bir mektup gönderdi.

Eşbaşkan Tunç’un gönderdiği mektubun tamamı ise şöyle:

‘HALKIMIZ İÇİN ÖLÜME HAZIRIZ’

“Biz kendimizi Bildik bileli sürekli yok sayıldık. Ezildik imha edildik ve kendimizi cezaevinde gördük. Esir alındık ama bize dayatılan inkâr ve imha politikalarına teslim olmadık olmayacağız da. Bu doğrular ve halkımız için canımı veririm. Bu süreçte çok şey gördük ömrüm boyunca karşılaşacağım şeyler gördüm.

‘KAYYUM HALKIN SAĞLIĞINA DARBE VURDU’

Van'da Cinsel taciz faili, taciz ettiği çocukla aynı evde yaşıyor! Van'da Cinsel taciz faili, taciz ettiği çocukla aynı evde yaşıyor!

Tıp fakültesi Psikiyatri bölümü için Staj yaparken orda yaşadıklarımı hatırladım bu sürece dair. Yaşadığım bu ülkede yabancılaşan bir otel olarak gördüm. Oysa ben bu ülkede yaşayan tıp fakültesini bitirmiş 250 bin hastayı tedavi eden bir insandım. Belediye Eş başkanı olurken, halkı tedavi emek için hafta da iki gün 150 hastayı belediye sağlık kliniğinde hastaları ücretsiz tedavi ediyordum. Kayyum belediyeye atanır atanmaz halkın sağlığına darbe vurdu. Belediye sağlık kliniğini kapattı. Şimdi klinik çalışmıyor.

‘İRADELER GASP EDİLDİ’

Bizde kin olmaz, nefret olmaz, kaba yaşam olmaz. Ama onlar kaba kuvvetle yüreğimize bir öfke tohumu ektiler. Bu şekilde esir alınmam deli bir fişek olmama sebep olundu. 14 gün nezarette gözaltına tutuklu kaldık. Gözaltına alındığım 2’inci gününde içişleri bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldık. Bu durum çok zoruma gitti. Toplumda yanlış anlaşılmasın sorun şahsım ve belediye başkanlığımın sorunu değil. Sorun bu ülkede taraf olmadın mı nasıl bertaraf olduğunun gerekçesiydi. 60 insanın iradesini nasıl gasp edildiği göstergesiydi.

‘MÜCADELEMİZDEN VAZ GEÇMEYECEĞİZ’

Onlar ne yaparsa yapsınlar biz kendimizi koy vermeyiz bu mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bizim için ölümün ötesi poslu yoldur. Biz kendi kurumlarımızda kendi gerçeği yaşayan çocuklarız. Nitekim çok öldük, ölmeyenlerin kanatları yerde olmayacaktır. Ölen insanlarda da değerli değiliz. Biliyoruz fırtına var bu zemheri ayında ve biz o fırtınadan kaçamayanlardık ve esir duştuk. Bizlere bunu yapanlara ve şuan onlara uşaklık yapan, devşirilmiş tırşıkçılara halkımız cevabını verecek. Halkın Belediyesini babalarının çiftliği gibi kulanmış kişiler zavallılar bilmezlerimi onlarında günü gelecek. Biz bu tırşıkçıları da gördük onların ağababalarınızı da gördük.

‘MURADİYE HALKI ŞUNU İYİ BİLSİN…’

Muradiye Halkı bunu iyi bilsin ki dirensinler kendi inanç ve doğruları çerçevesinde yaşasınlar. Muradiye halkının iradesi tamamen yok sayıldı. Bütün belediyelerimize el konuldu. Devlet tarafından seçilmiş olanlar gelip halkın koltuğunda oturarak halkın iradesine el koydular ve iradeleri yok sayıldı. Muradiye halkı şunu çok iyi bilsin bizim daha güzel ve özgür günlerimiz olacak. Muradiye halkını sevgi ve saygıyla selamlıyorum…

Tunç, mektubunun sonunda ise şu ifadelere yer verdi: ”8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü kutluyorum. Bütün kadın yoldaşlara ve annelere selamlarımı gönderiyorum”

Kaynak: Van Manşet – Fazıl Elçi