Şimdiye kadar dünya genelinde 1.2 milyar doz aşının teslimatı yapıldı. Üretilen aşılar en çok Amerika Birleşik Devletleri'ne teslim edildi. ABD'de şimdiye kadar 257 milyon doz verildi. Geçen hafta günde ortalama 1,98 milyon doz koronavirüs aşısı uygulandı.

LPG'li araçlarda yeni dönem başlıyor: Son tarih 31 Aralık LPG'li araçlarda yeni dönem başlıyor: Son tarih 31 Aralık

Türkiye'ye teslim edilen aşıların toplam sayısı 24.9 milyon olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya göre Türkiye Çin ile 50 milyon dozluk aşının teslimatı için sözleşme imzaladı.

Hamile kadınlar aşı vurulabilir mi?

En çok merak edilen sorular arasında hamile kadınların aşı vurulup vurulamayacağı... Amerika Birleşik Devletleri'nde 90 bin hamile kadının dahil olduğu bir aşılamanın sonuçları geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Pfizer veya Moderna aşısı vurulan hamile kadınlarda herhangi bir yan etkinin görülmediği açıklandı.

İngiltere merkezli benzer bir aşılama uygulamasının sonucunda hamile kadınların hamileliğini riske atacak herhangi bir durum tespit edilmedi. Royal College of Obstetricians and Gynaecologists kurumundan Dr. Jo Mountfield'e göre aşı vurulan hamile kadınların düşük yapmasını sağlayan herhangi bir belirtiye rastlanmadı. Mountfield, aşının döleşini (plasenta) geçmediği, dolayısıyla bebeklere tesir etmediğini ifade etti.

Amerika Birleşik Devletlerine benzer şekilde Birleşik Krallık'ta da şimdiye kadar Pfizer ve Moderna aşılarının vurulması tavsiye ediliyor. Ancak gelecekte farklı aşıların uygulanması söz konusu olabilir.

Uzmanlara göre koronavirüse yakalanan hamile bir kadının hamileliğinin her aşamasında aşı vurulmasında bir sakınca yoktur.