Van, Muş, Kars ve Bitlis'te sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 441 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. Van ve ilçelerine bağlı 87 mahalle ile 108 mezra yolu ulaşıma kapanırken, kar kalınlığının ilçelerde 40 santimetreye ulaştığı belirtildi. Başkale ilçesine bağlı Davdava Mezra yolunun ulaşıma 3 gündür kapalı olmasından dolayı yurttaşların mahsur kaldığı öğrenildi. Yurttaşlar yolların açılmasını istedi. 

BİTLİS'TE 150 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kar yağışının etkili olduğu Bitlis'te ise 150 köy yolu ulaşıma kapandı. Yerdeki kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu ve park halindeki araçların kara gömüldüğü kentte, kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri yoğun bir çalışma yürütüyor.

MUŞ

Kar yağışının etkili olduğu bir diğer kent olan Muş'ta ise 10 köy ile 22 mezra yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi. 

KARS

Kars'ta ise 64 köy yolu ulaşıma kapandı. Kars Merkez'de 13, Akyaka'da 1, Arpaçay'da 4, Digor'da 12, Kağızman'da 5, Sarıkamış'ta 22, Selim'de 5 ve Susuz'da 3 olmak üzere toplam 64 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Vanlı Kadınlar 9 Mart’ta Özgürlüğü Haykıracak Vanlı Kadınlar 9 Mart’ta Özgürlüğü Haykıracak